Nyheter

Chevron
Inför avslutningen: Kvalstriden

Inför avslutningen: Kvalstriden

Lördagen bjuder på den sista omgången av Superettan och det är spännande kring kvalplatsen neråt. GAIS är redan klara för kval, men ett av sex andra lag kommer tvingas kvala sig kvar i Superettan.

Kvalmatcherna till Superettan spelas den 2:a och 5:e december (skulle Örgryte hamna i kvalet kommer datum att ändras). GAIS ställs mot Dalkurd och laget som hamnar på plats 13 i Superettan kommer ställas mot Skövde AIK. Så här ser förutsättningarna ut inför helgens avgörande.

8. Örgryte IS, 38 poäng (37–38 i målskillnad)
Omg 30:
Vasalunds IF (h)
Kommentar: Har det bästa utgångsläget och det är klart det känns tufft för Akropolis att plocka igen tre poäng och 14 mål på en match. Men i teorin är ÖIS fortfarande inte säkra än. Men som ni redan räknat ut räcker det med en poäng för att säkra kontraktet i Superettan.

9. AFC Eskilstuna, 37 poäng (40–41)
Omg 30:
Landskrona BoIS (h)
Kommentar: Ställs mot ett Landskrona BoIS som fortfarande har en liten, liten chans att nå kvalplatsen mot Allsvenskan. Skönt för AFC Eskilstuna att att ha fyra lag som måste ta sig förbi de orange i sista omgången. Om man förlorar sin match är det således fyra andra matcher som ska gå emot laget för att det ska bli kvalplats.

10. IK Brage, 36 poäng (38–41)
Omg 30:
Falkenbergs FF (b)
Kommentar: IK Brage har fin form och två raka segrar. Nu ställs man mot redan nedflyttningsklara Falkenberg som bara har att undvika jumboplatsen att spela för. Bra läge för Brage som behöver tre poäng för att vara säkra på fortsatt spel i Superettan 2022.

11. Västerås SK, 35 poäng (34–38)
Omg 30:
Helsingborgs IF (b)
Kommentar: VSK är ett av tre lag på 35 poäng och nu ställs man mot ett Helsingborgs IF som jagar en kvalplats till Allsvenskan. VSK har sex raka matcher utan förlust, men de tre senaste har slutat oavgjort. När VSK och HIF möttes i juli vann skåningarna med 4–0 i Västerås.

12. Jönköpings Södra, 35 poäng (31–36)
Omg 30:
Trelleborgs FF (b)
Kommentar: J-Södra har ett mål sämre målskillnad än VSK och är tolva just nu. Ett Trelleborg utan något att spela för väntar på Vångavallen. Men smålänningarna har elva raka matcher utan seger i Superettan och får hålla tummarna för att den kommer nu när den behövs som mest.

13. Akropolis IF, 35 poäng (27–42)
Omg 30:
Östers IF (b)
Kommentar: Inför den sista omgången ligger Akropolis på kvalplats, men marginalerna upp är små. I avslutningen väntar ett Öster som inte har mer än äran kvar att spela om. Kan Akropolis upprepa bedriften från i augusti då Marcus Burman gjorde matchens enda mål och säkrade tre poäng mot Öster.

14. GAIS, 31 poäng (29–39)
Omg 30:
GIF Sundsvall (h)
Kommentar: GAIS kommer att hamna på 14:e-platsen oavsett hur det går i sista matchen. Det innebär att man redan nu kan förbereda sig för kvalmatcherna den 2:a och 5:e december. För motståndet i kvalet står Dalkurd.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter