Nyheter

Chevron
IK Frej Täby och Hammarby fördjupar samarbete

IK Frej Täby och Hammarby fördjupar samarbete

Inför den nyligen avslutade säsong startades ett samarbete mellan Superettan-klubben IK Frej Täby och allsvenska Hammarby. Nu fördjupas samarbetet ytterligare.

Grönvita ungdomstalanger i de gula IK Frej Täby-tröjorna har varit vanligt under säsongen. Dusan Jajic, Marcus Degerlund och Rebin Asaad har alla varit utlånade till Superettanklubben under 2018. Och nu blir det en ännu tydligare fortsättning på samarbetet.

Jesper Jansson, sportchef i Hammarby, är spänd på samarbetet  – Det här är ett riktigt spännande samarbete som vi tror kan bli väloch tror att det kan bli positivt för Hammarby.digt

– Med det fördjupade samarbetet blir vi partnerklubbar, där vi säkrar ett utbyte med en klubb i Stockholmsområdet på elitnivå. Det innebär att vi inte bara kan påverka utvecklingen av våra egna utlånade spelare, utan även skapa relationer till spelare hos Frej som vi tycker är intressanta. Utöver spelarutveckling för våra lovande unga spelare innebär det här samarbetet också att vi får möjlighet att utveckla ledare säger han .

Beslutet innebär att Stefan Olsson, under hösten assisterande tränare i IK Frej Täby, intar rollen som manager och att Lukas Syberyjski blir huvudtränare. Både Olsson och Syberyjski har under 2018 varit involverade som tränare i Hammarbys U 19-lag.

Märta Rydbeck, ordförande i IK Frej Täby, vill betona att klubben behåller sin egen identitet, trots den ännu tydligare grönvita kopplingen.

– Vi hämtar välbehövlig kompetens i form av tränare och hjälp med den sportsliga ledningen. Frej kommer 2019 spela sin femte säsong i Superettan. Att söka denna typ av partnerskap är naturligt och ger oss resurser till en utökad satsning. Samtidigt är Frej en egen klubb med egen ledning som jobbar med sitt klubbmärke med ideell och lokal anknytning i Norrort. Planen för 2019 är också att stärka organisationen med tillsättandet av en klubbchef som samtidigt får ansvar för att öka intäkterna till klubben, säger hon till IK Frejs hemsida.

 

Nyheter