IK Brage bjöd på målkalas när Örgryte IS besegrades

Trots en tidig utvisning kunde IK Brage vinna med klara 4–1 hemma mot Örgryte IS.

IK Brage – Örgryte IS: 4–1
Det var i den 25:e minuten som IK Brages Seth Hellberg fick syna det röda kortet – och därmed väntade spel i numerärt underläge. Men det hindrade inte hemmalaget från att kliva framåt och också ta ledningen. Ieltsin Jeronimo Semedo Camoes stötte in 1–0 från nära håll i den 33:e minuten. Och just innan pausvilan dubblade Pontus Rödin den ledningen. Örgryte IS kunde kvarten in i den andra halvleken reducera genom Amel Mujanic – men var sitt mål från Henry Sletsjøe och Kevin Appiah Nyarko på slutet säkrade hemmasegern.

Skövde AIK – GAIS: 0–0
På ett välfyllt Södermalms IP tog Skövde AIK emot GAIS på den senare delen av söndagen. Ett Skövde på jumpoplatsen i Superettan mot ett GAIS som fajtas i toppen. Gästerna från Göteborg jobbade hårdast för en seger mot slutskedet, men hemmalaget lyckades hålla tätt och matchen slutade mållöst, 0–0.