Nyheter

Chevron
IFK Värnamo trippelvärvar

IFK Värnamo trippelvärvar

Seriesegrande IFK Värnamo rustar för sin första säsong i Allsvenskan och på måndagen presenterade klubben tre nyförvärv.

För första gången i klubbens historia ska IFK Värnamo spela i Allsvenskan. Superettans tabellettor håller på att sätta truppen inför nästa säsong och igår gjorde man klart med tre spelare.

Den centrale mittfältaren Nils Wallenberg hämtas in från BP. 18-åringen ser fram emot att komma igång i klubben som han redan från början fått ett gott intryck av,

– Jag var och besökte klubben ett par dagar och fick ett jättebra intryck av både tränare och spelare så det känns jättebra. Jag ska göra mitt absolut bästa för att hjälpa laget att ta steg i Allsvenskan nästa säsong. Är väldigt taggad att komma igång, det ska bli otroligt roligt, säger han till IFK Värnamos hemsida.

Näste man att presenteras var 24-årige Haris Avdiu med ett förflutet i BK Häckens akademi, men som senast spelat i division 2-klubben Angereds BK.  Och det är en målskytt IFK Värnamo fått in. Under fjolårssäsongen pangade Avdiu in 39 mål på 28 matcher i division 2. 

– Det känns oerhört stort att få skriva första allsvenska avtalet och att det blir med IFK Värnamo känns ännu bättre. Jag har fått en väldigt bra bild när Håkan Söderberg har presenterat klubben. Tidigare har jag sett att det är en kollektivt bra grupp och det passar mig som också är en lagspelare och jobbar hårt för att hjälpa laget, säger Avdiu till klubbens hemsida.

MFF-fostrade Jesper Dickman är den tredje spelaren som presenterats. 20-åringen kommer senast från danska Nordsjälland och spelar oftast som ytterforward.

– Det känns otroligt bra att skriva på för IFK Värnamo. Jag vet att det är en bra klubb med stora mål och visioner om framtiden. Jag ser fram emot den kommande allsvenska säsongen tillsammans med nya spelare och tränare, säger Dickman till klubbens hemsida.

FOTO: ifkvarnamo.se

Nyheter