Idel trepoängare för topplagen

Efter Jönköpings Södras sena segermål är det fortsatt tre lag som kämpar om de två topplaceringarna i Superettan.

IK Brage – Västerås SK 0-3
Se höjdpunkter.

Viktor Prodell fortsätter göra mål för sin nya klubb. Idag gav han VSK ledningen redan i den andra minuten. Filip Tronet följde upp med tvåan och Simon Johansson fastställde slutresultatet till 0-3 på Domnarvsvallen.

Halmstads BK – Dalkurd FF 4-0

HBK tog en ny övertygande seger när Dalkurd kördes över på Örjans Vall. Mikael Bomans fina målform håller i sig och det var han som gav hallänningarna ledningen. Tvåan gjorde Joel Allansson innan Sadat Karim gjorde två och fastställde slutresultatet.

Jönköpings Södra – Norrby IF 1-0

Det satt långt inne, men till slut kom det viktiga ledningsmålet för J-Södra. Med fem minuter kvar fick hemmalaget straff och Amir Al Ammari satte 1-0. Segern innebär att det fortfarande finns en chans för J-Södra att nå en topp två-placering. DÅ krävs dock tre segrar och att andra resultat går lagets väg under avslutningen.

Degerfors IF – GAIS 2-1

Adam Carlén satte 1-0 för Degerfors tidigt i matchen, men  GAIS kvitterade genom Adnan Maric. Strax innan paus knoppade dock Gustav Granath in 2-1 för hemmalaget.

Andra halvlek blev mest en kamp om att hålla resultatet och hålla koll på hur det gick i Jönköping. Poängtapp för J-Södra skulle innebära allsvenskt avancemang för Degerfors. Men ett sent segermål på Stadsparksvallen i Jönköping innebär att Degerfors fortfarande inte är helt klara för allsvenskt avancemang. Med åtta poängs försprång på trean har Degerfors dock ett oerhört fint utgångsläge.

Örgryte IS – Akropolis IF 0-1

Djurgårdslånet Oscar Pettersson blev Akropolis hjälte när han gjorde matchens enda mål på Gamla Ullevi. Nykomlingens fina säsong fortsätter således och laget ligger sexa i tabellen.