Hjelte poänghjälte för Gefle IF

Landskrona BoIS såg ut att gå segrande ur matchen på Gavlevallen. Men med matchens sista spark kvitterade Jacob Hjelte för Gefle IF.

Gefle IF – Landskrona BoIS: 3–3
Publiken på Gavlevallen skulle på lördagen få bevittna hela sex mål när Gefle tog emot Landskrona BoIS. Och det var gästerna som inledde målskyttet via en konstspark från Robin Dzabic i den 18:e minuten. Hemmalaget kunde dock precis innan pausvilan ta matchen tillbaka till ett likaläge efter mål av Sebastian Friman. I den andra halvleken drog Landskrona ifrån till en tvåmålsledning via mål av Adam Egnell och Ousmane Diawara. Laget såg ut att gå mot en säker seger – men i slutskedet kunde Gefle först reducera genom Anton Lundin innan Jacob Hjelte i matchens sista sekunde tryckte in kvitteringen.

AFC Eskilstuna – Jönköpings Södra: 2–2
Gästande Jönköpings Södra och Arvid Eriksson inledde målskyttet i mötet med AFC Eskilstuna. Men hemmalaget kunde sedan i början av den andra halvleken både kvittera och gå om via två snabba mål. Det första stod Armin Culum för och det andra kom till via ett självmål. Jönköpings Södra inledde en kvitteringsjakt och med knappa kvarten kvar av ordinarie tid kunde Elias Nordström sätta dit det som blev matchens sista mål till 2–2.

Trelleborgs FF – Helsingborgs IF: 0–0
På Vångavallen bjöds publiken inte på mål från något av lagen när Trelleborgs FF tog emot Helsingborgs IF. En poäng till vardera lag betyder för Trelleborgs del att man ligger kvar på en åttondeplats, och för HIF:s del fortsatt en plats på negativt kval.

Östersunds FK – Örebro SK: 4–3
På Jämtkraft Arena var det desto mer målglatt. André Österholm nickade in ledningsmålet för Österstund redan i den sjunde minuten – men Karl Holmberg kunde kvittera dryga kvarten senare. I den 34:e minuten återtog ÖFK ledningen via André Österholm, innan halvlekens slutminuter skulle bjuda på mål åt båda håll. Först 3–1 genom Mykola Musolitin innan Lucas Shlimon reducerade kort därpå. I den andra halvleken dröjde det innan publiken fick se fler mål. Först i den 80:e minuten nickade Albin Sporrong in det som de flesta trodde var spiken i kistan. ÖSK kunde dock på nytt reducera, den här gången via Karl Holmberg från straffpunkten. Men närmare än så kom man dock inte.