Nyheter

Chevron
HIF skriver kontrakt med förre Landskrona-mittfältaren

HIF skriver kontrakt med förre Landskrona-mittfältaren

Thierry Zahui spelade i Landskrona BoIS förra säsongen. Nu är mittfältaren klar för Helsingborgs IF.
– Det är en talangfull spelare som kan användas i alla våra tre offensiva positioner, säger huvudtränaren Per-Ola Ljung.

Helsingborgs IF förstärker truppen inför andra halvan av säsongen. Från och med 1 juli tillhör 30-årige mittfältaren Thierry Zahui, med förflutet i Landskrona BoIS, klubben.

– Det är en talangfull spelare som kan användas i alla våra tre offensiva positioner och med sin erfarenhet hjälpa oss att nå de målsättningar vi har, säger huvudtränare Per-Ola Ljung till hif.se.

Zahui bidrog starkt till Skåne-kollegan Landskronas uppflyttning från division 1 till Superettan förra säsongen, bland annat genom flertalet frisparksmål. Nu hoppas han kunna hjälpa även Helsingborg till en framgångsrik säsong.

– Det känns jättebra. Jag har hört talas om HIF, hur bra och stora de är så att komma hit är som att starta på en ny sida för mig. Jag har hela tiden följt laget och sett matcherna. Man ser att det är ett ungt och hungrigt lag som spelar fantastiskt, säger Zahui.

Samtidigt som Zahui presenterades meddelar Helsingborg att man avslutat låneavtalet med unge mittfältaren Rasmus Rosenqvist, som därmed återvänder till IF Elfsborg.

Thierry Zahuis kontrakt med Helsingborgs IF sträcker sig till och med november månad.

Foto: hif.se

Nyheter