Hemmaseger för IK Brage

IK Brage segrade hemma mot Landskrona BoIS samtidigt som Helsingborgs IF kunde bärga tre viktiga poäng på Tunavallen.

AFC Eskilstuna – Helsingborgs IF: 0–1
På Tunavallen tog AFC Eskilstuna under söndagen emot Helsingborgs IF. Den första halvleken såg ut att sluta mållös – men på tilläggstid nådde Amar Muhsin högst på ett inlägg från Sumar Almadjed. Nicken seglade in i nät och ledning för HIF. Den ledningen lyckades man sedan också bevara hela vägen in i mål. Därmed tre viktiga poäng för Helsingborgs IF som inför sommaruppehållet placerar sig på plats 15 i tabellen.

IK Brage – Landskrona BoIS: 2–1
IK Brage bjöd hemmapubliken på två mål i den första halvleken mot Landskrona BoIS. Ieltsin Camoes inledde målskyttet i den 20:e minuten och 20 minuter senare följde Samouil Izountouemoi upp med ett 2–0-mål. Gästande Landskrona och Camil Jebara kunde reducera tidigt i den andra halvleken – men närmare än så lyckades man dock inte komma. IK Brage säkrade eftermiddagens tre poäng.

GAIS – Örebro SK: 4–0
Det blev en rejäl målfest på Gamla Ullevi när GAIS under söndagen ställdes mot Örebro SK. Mervan Celik inledde hemmalagets målskytte redan i den nionde minuten, och efter halvtimmens spel kunde Julius Lindberg dubbla den ledningen. I den andra halvleken drog laget ifrån ytterligare och det via mål från Richard Emeka Friday och slutligen Alexander Ahl Holmström.

Östersunds FK – Örgryte IS: 2–1
Efter en period utan vinster var det en efterlängtad seger som firades på Jämtkraft Arena under söndagen. Hemmalaget, Östersunds FK, besegrade Örgryte IS. Det efter att Mansour Sinyan öppnat målskyttet redan i den tredje minuten – och genom att Myroslav Mazur utökat till 2–0 med kvarten kvar att spela. Örgryte IS kunde visserligen reducera via Marcus Haglind Sangré på straff, men närmare än så kom man inte den här eftermiddagen.