Hemmaseger för Gefle mot Helsingborg

Gefle IF tog sin andra raka 1–0-seger i säsongsupptakten då man hemmabesegrade Helsingborgs IF på annandag påsk.

Gefle IF – Helsingborgs IF: 1–0
Nykomlingen Gefle IF står på sex poäng efter två spelade matcher, och har fortfarande inte släppt in mål. Måndagens 1–0-seger mot Helsingobrgs IF var lagets andra i rad, den här gången var det Antonio Yakoub som nickade in segermålet i den 80:e minuten.

Östers IF – Trelelborgs FF: 5–2
Både Östers IF och Trelleborgs FF tippades i toppen av Superettan under upptaktsträffen. Efter två spelade omgångar ligger Öster mycket riktigt på första plats i tabellen, men 5–2 på Visma Arena innebär att TFF har inlett med två raka förluster.

Gästerna började förvisso bäst i Växjö då Filip Bohman satte 1–0 tidigt, men Öster vände med tre mål innan halvtid. Adam bergmark Wiberg satte 1–1 på straff, Jonas Westerberg slog in sin egen retur till 2–1 och Niklas Söderberg prickade in 3–1 i straffområdet. Mouhammed-Ali Dhaini reducerade i inledning av den andra halvleken, men Bergmark Wiberg krutade in 4–2 på frispark och återställde hemmalagets tvåmålsledning kort därefter. I slutminuterna kunde sedan Ahmed Bonnah fastställa slutresultatet till 5–2.

Västerås SK – Örgryte IS: 0–0
Varken Västerås SK eller Örgryte IS har fått inkassera någon förlust efter två spelade omgångar i Superettan 2023. Måndagens mållösa kryss mellan lagen innebär att VSK står på fyra poäng medan ÖIS spelade oavgjort för andra matchen i rad.

AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall: 0–1
Precis som Öster och Gefle så är GIF Sundsvall hundraprocentiga efter de två inledande omgångarna. En ny hållen nolla och trepoängare inkasserades på Tunavallen under annandag påsk. Moonga Simba gav Giffarna ledningen redan i den nionde matchminuten, då han enkelt kunde stöta in bollen i öppet nät efter Pontus Engbloms lyftning från vänsterkanten.