Nyheter

Chevron
Helt friskt J-Södra gästar ÖIS i cupen

Helt friskt J-Södra gästar ÖIS i cupen

Andreas Brännström har hela truppen tillgänglig när Jönköpings Södra gästar Örgryte IS i Svenska Cupens gruppspel på söndag.
– Jag hoppas att vi kan hota lite mer och skapa lite fler chanser, säger Södra-tränaren.

Jönköpings Södra inledde gruppspelet i Svenska Cupen med tuffast möjliga motstånd; borta mot regerande svenska mästarna AIK. Det slutade med en 1-0-förlust på Friends Arena för J-Södra, som nu har chans till revansch då ny bortamatch väntar mot Örgryte IS på söndag.

– Det var viktigt för oss att få en match och känna att vi är på väg någonstans. Vissa saker vi har tränat på sitter, andra har vi en bit kvar, säger tränaren Andreas Brännström om AIK-matchen till J-Södras webbsida, och fortsätter med blicken mot Örgryte:

– Vi ska fortsätta där vi var senast. Jag hoppas att vi kan hota lite mer och skapa lite fler chanser. Vi blev lite låga emellanåt senast, vilket kanske inte är så konstigt, så jag hoppas att vi också kan sätta ett högre presspel.

Brännström, som tog över huvudansvaret i J-Södra mitt under förra säsongen, har en helt frisk trupp att välja från efter att Jetmir Haliti återgått till full träning.

– Jetmir är tillbaka vilket gör att vi är helt friska, hela truppen. Det var ett mål, att hålla lite på matcher och få med oss hela truppen i träning och vara friska. Så vi är där vi vill vara, känner jag, säger Andreas Brännström om J-Södras försäsong.

Matchen mellan Jönköpings Södra och Örgryte IS i grupp 1 spelas på Valhalla IP i Göteborg med avspark kl. 17.00 på söndag. Samtidigt möts övriga gruppmotståndarna AIK och Norrby IF på Borås Arena.

Foto: bildbyrån

Nyheter