Helsingborg vann Skånederbyt

Helsingborgs IF vann Skånederbyt mot Landskrona BoIS medan Östers IF och Trelleborgs FF spelade 0–0 i Växjö.

Helsingborgs IF – Landskrona BoIS: 2–1
Ska man göra sitt första A-lagsmål så ska man kanske göra det i ett derby. Det var i alla fall det som Adam Kaied gjorde då han på volley sköt in 1–0 för Helsingborg mot Landskrona i den 19:e minuten. Gästerna kvitterade då Kevin Jensen på egen hand tog sig in i straffområdet och prickade in 1–1, men ett frisparksmål av Brandur Hendriksson i den andra halvleken skulle ge hemmalaget seger i Skånederbyt och tre välbehövliga poäng i toppstriden.

Östers IF – Trelleborgs FF: 0–0
Defensivt starka Öster var inblandade i en ny målsnål tillställning när Trelleborg gästade Visma Arena. Gästernas Petar Petrovic hade förvisso två avslut i målställningen, men matchen slutade mållös och med en poäng var.