Nyheter

Chevron
Helsingborg vann hemmapremiären

Helsingborg vann hemmapremiären

Max Svensson satte de två första målen för Helsingborgs IF när man besegrade Östers IF med 3-1 under söndagen.
– Vi har kvalitet på viktiga positioner och det märks i avgörande lägen, säger HIF:s Mikael Dahlberg i C More efter matchen.

Helsingborgs IF:s premiärmatch mot Halmstads BK blev uppskjuten, så när man idag gästades av Östers IF i den andra omgången var det dags för skåningarnas första match för säsongen.

Den månghövdade publiken som slagit sig ned i solskenet på Olympia behövde inte gå hem besvikna. Öster hade förvisso matchens första heta målchanser, bland annat en nick över ribban av David Johannesson, men det var HIF:s 19-årige ytter Max Svensson som placerade in 1-0 invid bortre stolpen strax innan halvtid.

– Det är vi som vill ha taktpinnen här och köra över motståndarna. Vi släpper ändå till några farliga målchanser där Öster gör det bra på några inlägg, där måste vi vara vaksamma i andra, kommenterade Svensson i C More i halvtid.

Direkt i den andra halvleken blev Max Svensson, som gjorde tre mål förra säsongen, tvåmålsskytt. Precis som förra gången var det ett högerinlägg av Anders Randrup som letade sig fram till Svensson som den här gången nätade vid den närmsta stolpen.

Öster kom tillbaka i matchen efter ett självmål av den annars duktige targetspelaren Andri Runar Bjarnason, men när Darijan Bojanic stensäkert placerade in 3-1 uppe i högra krysset från straffpunkten var matchen avgjord.

– Vi får en gratischans, 2-1, vi är med i matchen. Jag tycker att vi skapar en massa lägen för att få till en kvittering, säger Öster-anfallaren Johannesson i C More efter slutsignalen.

– Vi har kvalitet på viktiga positioner och det märks i avgörande lägen. Vi känns vassa när vi kommer framåt, tycker jag, säger Helsingborgs inhoppande anfallare Mikael Dahlberg kort därefter.

Nyheter