Helsingborg tog tre poäng hemma mot ÖFK

I månadskvällens matcher besegrade Helsingborg gästande ÖFK på Olympia och Utsiktens BK slog Trelleborg på Vångavallen i Skåne.

Helsingborgs IF – Östersunds FK: 1-0

På Olympia tog HIF den andra raka vinsten och den tredje för säsongen med 1-0. Men trots att det var Helsingborg som skapade mest och hade flest farliga anfall såg det länge ut att sluta mållöst. Det dröjde hela vägen fram till den 80:e minuten då Wilhelm Loeper, som också gjorde come back i kvällens match, lossade av ett skott som styrdes in i mål av en ÖFK-spelare. De tre poängen innebär att Helsingborg klättrar upp på kavlplats med sina 13 poäng. För Östersund innebär det i stället att man stannar kvar på niondeplatsen i tabellen.

Trelleborgs FF – Utsikten BK: 0-3

Det blev sjunde raka vinsten för serieledande Utsikten borta mot TFF på Vångavallen på måndagskvällen. Utsikten visade styrka från start när man gick in och tog rollen som det bollförande laget. I den 26:e minuten kom matchens första mål genom Albin Skoglund och i halvtid stod det 1-0 till gästande Göteborgs-laget. När lagen kom ut för andra halvlek tog det inte lång tid för Kiken att sätta spiken i kistan genom två snabba mål. Wilhelm Nilsson gjorde mål nummer två medan Albbin Skoglund återigen var framme och gjorde matchens sista mål i den 60:e minuten. Utsikten befäster därmed sin position som serieledare och rycker ifrån tabelltvåan VSK. För Trelleborgs FF blev det andra förlusten på raken och sjunde för säsongen vilket innebär att man ligger kvar på en tiondeplats med 16 inspelade poäng.