Helsingborg starkast i derbyt

Andri Bjarnasons nionde mål och Rasmus Jönssons tredje säkrade tre poäng till Helsingborg i mötet med Landskrona BoIS.

På Olympia i Helsingborg vankades Skånederby mellan serieledande Helsingborgs IF och Landskrona BoIS, för närvarande på negativ kvalplats.

Lite oväntat var det gästerna som hade mest boll till en början. Men man lyckades inte utnyttja innehavet till att skapa bra målchanser. Istället var det Helsingborg som tog ledningen efter en halvtimmes spel.

Anders Randrup slog ett fint inlägg från höger som Andri Bjarnason kom först på. Han stötte fint in bollen bakom Landskronas Amr Kaddoura.

Den första halvleken bestod förutom målet mest av kamp. Helsingborg skapade några skapliga lägen men kunde inte förvalta dem.

Efter en timmes spel höll sig Rasmus Jönsson framme på Darijan Bojanic passning och gjorde sitt tredje mål sedan återkomsten till Skåne. 2-0 till Helsingborg.

Efter utökningen styrde hemmalaget lite som de ville. Gästande Landskrona hade förtvivlat svårt att skapa målchanser.

Med 20 minuter kvar av matchen bytte Helsingborg in nyförvärvet Wanderson. Men brassen fick inga möjligheter att visa vad han går för.

När Granit Maqedonci blåste av matchen kunde Helsingborg fira att man vunnit Skånederbyt och fortsatt är överst i Superettans tabell.