Helsingborg närmar sig AFC – som straffades sent

De två topplagen AFC Eskilstuna och Helsingborg var båda i spel under torsdagskvällen och efter AFC:s poängtapp i matchens sista minut och Helsingborgs seger så närmar sig skåningarna andraplatsen. Enda målskytt för Helsingborg blev Mamudu Moro.

På Tunavallen i Eskilstuna såg formstarka AFC ut att gå mot ännu en seger efter att Kermit Erasmus gett hemmalaget ledningen i den andra halvleken.

Ledningen höll  också hela vägen in över 90 minuter – men i den sjätte minuten av tilläggstid blåste domaren straff för Gefle. Det efter att bollen tagit på en AFC-hand i straffområdet. Fram klev Piotr Johansson som satte dit 1-1 och räddade en poäng åt gästerna.

I Borås klarade AFC:s toppkonkurrent Helsingborg av att försvara sin ledning hela vägen fram till slutsignal. Matchens enda målskytt blev Mamudu Moro efter att han i den första halvleken nickat in ett inlägg från Adam Eriksson.

Helsingborg är nu bara en poäng bakom andraplacerade AFC Eskilstuna i tabellen, och skåningarna har en match mindre spelad.