Nyheter

Chevron
HBK:s klubbchef: ”Vi behövde få in lite rutin”

HBK:s klubbchef: ”Vi behövde få in lite rutin”

Halmstads BK har hämtat in rutin både till ledarsidan och spelartruppen inför den kommande säsongen. Keith Millen är ny assisterande tränare och Andreas Johansson är tillbaka på Örjans Vall.
– Vi behövde få in lite rutin och någon som kunde elda på gruppen lite hårdare, säger klubbchefen Tony Karlsson.

På julafton släppte Halmstads BK nyheten att Keith Millen blir ny assisterande tränare till huvudtränaren Igor Krulj. Millen, som senast kommer från engelska tredjeligalaget MK Dons, rekommenderades av tidigare HBK-tränaren Roy Hodgson, nu för tiden i Premier League-laget Crystal Palace.

– Vi behövde få in lite rutin och någon som kunde elda på gruppen lite hårdare. Tidigt hade vi en kontakt med Roy Hodsgon, och slutligen mynnade det ut i att en av de assisterande kom via Roy, säger Halmstads klubbchef Tony Karlsson till HBKTV.

Millen har bland annat rutin från flera vändor som hjälptränare och tillförordnad huvudtränare i just Palace.

– Vi får tillskriva Roy en del av äran i att Keith har valt att jobba med oss. Men sedan är det naturligtvis även så att Igor satt med Keith under många timmar i London under den veckan vi var där. Om inte hans story hade hållit, om inte Keith hade trott på Igor, så hade inte Keith kommit hit, säger Karlsson.

Även spelartruppen har fått en rejäl vitamininjektion. Andreas ”Ante G” Johansson återvänder till HBK efter ännu en framgångsrik säsong med IFK Norrköping. Även meriterade mittfältaren Joel Allansson (Randers FC) och anfallaren Sadat Karim (Landskrona BoIS) är nya för i år.

– Vi hade ganska tidigt klart för oss var vi ville komplettera rent positionsmässigt. Sedan var det så att rekryteringen vi gjorde i somras av Ante G har varit viktig, för den skickar ut ett signalvärde till övriga fotbollssverige; om Ante G väljer att spela i Halmstad efter ett år då han varit kanske en av de två tre bästa backarna i Allsvenskan, då säger det något om att han måste tro på det vi gör här, säger klubbchefen Karlsson.

En som däremot väntas ha gjort sin sista match i den blåsvarta dressen är strikern Kosuke Kinoshita, som just nu befinner sig hemma i Japan efter att kontraktet med HBK gått ut.

– Jag tror inte att Kosuke kommer tillbaka till Sverige. Vi har pratat med varandra ett antal gånger de senaste dygnen och allt pekar på att Kosuke hamnar någon annanstans i Europa inför den kommande säsongen, konstaterar Tony Karlsson.

Foto: bildbyrån

Nyheter