HBK:s dröm om kval lever

Kosuke Kinoshita hade bara varit på plan i fem minuter när han avgjorde för Halmstads BK i mötet med IK Brage.

Halmstads dröm om Allsvenskt spel 2019 levde innan mötet med Brage på Örjans Vall. Tre poäng skulle innebära fyra poäng upp till kvalplatsplacerade AFC Eskilstuna med två matcher kvar att spela. Brage å sin sida hade enbart placeringar att spela för.

Hemmalaget satte hög press från start, men lyckades inte skapa någonting framåt. Efter en stunds spel tog gästerna över och skapade en del halvchanser. Men ingenting farligt nog för att sätta Malkolm Nilsson på prov.

Det dröjde 40 minuter innan matchens första ordentliga målchans dök upp. Slarv i Halmstads försvar öppnade för Marcus Astvald, men hans avslut gick rakt i magen på Nilsson.

Men det blev inga mål i den första halvleken.

De första tio minuterna av andra halvlek var precis lika chansfattig som den första halvleken. Halmstad bytte in Kosuke Kinoshita och satsade nu allt framåt. Man skapade direkt en dubbelhörna, men lyckades inte sätta Peter Rosendal på prov den gången. Men två minuter senare small det.

Kosuke Kinoshita fick ett inspel från höger, vände om och tryckte in 1-0 till Halmstad via stolpen. Japanens 13:e mål för säsongen.

Målet satte fart på Halmstad och Gudmundsson kom igenom på vänsterkanten. Hans avslut gick dock över Rosendals mål.