HBK vann målrikt toppmöte

Serieledande Halmstads BK är tillbaka på vinnarspåret efter en 3–2-seger hemma mot tabellfemman Skövde AIK.

Halmstads BK – Skövde AIK: 3–2
Alexander Johansson fyllde på målskörden för i år då han efter en snabb inspark av Malkolm Nilsson Säfqvist tog ned bollen, spurtade förbi sin försvarare och chippade in 1–0 i det bortre hörnet. Målet kanske var matchens snyggaste, men inte det sista. Skövde AIK kvtterade genom Villiam Granath efter en halvtimmes spel, men direkt i inledningen av den andra halvleken tog HBK ledningen igen då Alexander Berntsson hopade högst och nickade in 2–1 på hörna.

Jack Cooper Love nätade efter en SAIK-specialitet, ett långt inkast in i straffområdet, i den 55:e minuten. Men HBK växlade upp direkt och Sadat Karim petade in 3–2 från nära håll efter ett högerinlägg bara fyra minuter senare – ett resultat som stod sig till slutsignalen.

Örebro SK – Norrby IF: 0–0
Örebro och Norrby plockade en poäng var i kampen om att undvika nedflyttning när man spelade 0–0 på Behrn Arena. Det var de båda målvakterna som utmärkte sig mest då William Eskelinen räddade Max Anderssons friläge i den första halvleken, och Anton Cajtoft visade sig på styva linan för Norrby efter paus med två viktiga enhandsräddningar efter backen.