HBK vände efter Kinoshitas dubbel

Degerfors IF tog ledningen redan i den först aspelminuten, men två mål av Kosuke Kinoshita gjorde att Halmstads BK kunde vända och vinna på Örjans Vall.
– Det var två lagmål och en lagseger, konstaterar den matchavgörande anfallaren.

Sist ut i Superettans omstart-omgång var Halmstads BK och Degerfors IF, som möttes på Örjans Vall under tisdagskvällen. Kosuke Kinoshita blev stor hjälte för hemmalaget HBK då han avgjorde matchen med två mål i den andra halvleken.

Det hela började dock allra bäst för gästande Degerfors. Redan i den första spelminuten ordnade man en hörna som gick ut till Erik Lindell – högerbacken tvekade inte utan dunkade in 1-0 på halvvolley.

Halmstad hade svårt att få igång anfallsspelet i den första halvleken och lagets farligaste möjlighet kom efter ett misstag i Degerfors-försvaret. Viktor Götessons hemåtpassning smet förbi Marcus de Bruin, men när Tryggvi Hrafn Haraldsson försökte nå bollen i friläge kom Dario Miskic i borta-kassen ut och avvärjde.

Det såg desto bättre ut för Halmstad i den andra halvleken. Efter knappa timmens spel kunde specielle målskytten Kosuke Kinoshita stöta in 1-1 från nära håll, kyligt framspelad av Haraldsson i vänsterposition.

Degerfors stack upp med ännu en farlig fast situation några minuter senare, men när Götesson försökte nicka in bollen vid vänstra stolpen reagerade han för sent och avslutet missade målet.

HBK ökade pressen och Gabriel Gudmundsson var nära att på egen hand tråckla in ett ledningsmål, men både när han avslutade från nära håll och när Thomas Boakye senare testade från distans var Degerfors-försvarare och Miskic ivägen.

Men hemmafansen skulle få fira ett segermål till slut. Inbytte Ivo Pekalski valsade in i straffområdet och efter ett vunnet motlägg kunde han frispela Kinoshita som med klacken slog in 2-1 för Halmstad i den 84:e minuten – ett mål som skulle visa sig räcka till tre poäng för hemmalaget.

– Det var två lagmål och en lagseger. Det var bara för mig att avsluta med ett tillslag båda gångerna, konstaterar Kinoshita, som nu är uppe på tio seriemål 2018, i C More efter slutsignalen.