HBK tillbaka på vinnarspåret

Efter tre raka matcher utan seger tog Halmstads BK äntligen en trepoängare. Segern mot Dalkurd innebär att man, åtminstone tillfälligt, kliver två hack upp i tabellen.

På Örjans Vall rivstartade det blåsvarta hemmalaget. Efter tio minuter tog Johan Svedberg skott från distans, men hans skott studsade på en försvarare. Istället för avslut mot mål blev det en perfekt passning fram till Thomas Boakye som stötte in 1-0 bakom Andreas Andersson i Dalkurds mål.

Fem minuter senare tog Boakye avslut från långt håll. Andersson boxade ut den till en fristående Mikael Boman. Men med en helt fantastisk parad räddade Andersson Bomans retur från nära håll.

HBK fortsatte trycka på och skapade flera farliga chanser. Men nästa gång bollen var i mål var det Dalkurd som gjorde det. Tyvärr för Simon Alexanderssons del så stod han offside och fick målet bortdömt.

Istället klev veteranen Andreas Johansson fram på en offensiv frispark och gjorde 2-0 till Halmstad. Ett perfekt slaget inspel nådde Johansson som avslutade i stolpen. Returen studsade rakt på Johansson och in i mål.

I den andra halvleken försökte Dalkurd förgäves överlista Malkolm Nilsson. Avslut från distans, närskott och styrningar. Ingenting tog sig förbi HBK:s burväktare och när domaren blåste av kunde halläningarna fira tre poäng.

I dagens sena match avgjorde Norrby IF med åtta minuter kvar. Abbas Mohamad gjorde matchens enda mål när boråsarna besegrade Degerfors IF.