HBK bortaslog Degerfors i toppmötet

Thomas Boakye och Andreas Johansson gjorde målen när Halmstads BK besegrade Degerfors med 2-0 på Stora Valla.

Dalkurd FF – Västerås SK 3-2
Se höjdpunkter.

Det blev målrikt när VSK Fotboll gästade Dalkurd och det var hemmalaget som inledde bäst. I den första halvleken satte Liridon Selmani ledningsmålet. Det följdes upp av 2-0 från Patriot Sejdiu en kvart in i den andra halvleken innan Selmani satte 3-0 med 20 minuter kvar.

Jonas Hellgren reducerade från straffpunkten och i slutminuterna skapade Monga Simba spänning när han satte ytterligare en reducering. Men närmre kom inte gästerna och Dalkurd tog tre poäng.

Degerfors IF – Halmstads BK 0-2

Serieledande Degerfors IF tog emot tvåan Halmstads BK och det var gästerna som åkte hem med tre poäng. Thomas Boakye satte ledningsmålet i den 19:e minuten och när Andreas Johansson gjorde 2-0 med dryga tio minuter kvar av matchen avgjorde han matchen.

Degerfors är kvar i topp av tabellen, men numera bara med bättre målskillnad än HBK.

AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall 3-2

Pontus Engblom satte 1-0 för gästerna från straffpunkten, men sena AFC-mål, av Lushaku och Omeje, i slutet av den första halvleken vände på steken. En kvart in i den andra halvleken utökade Adam Larsson AFC:s ledning till 3-1.

I en rörig situation framför mål reducerade sedan Engblom med sitt andra mål för kvällen. Närmre än så kom inte Giffarna, utan AFC tog tre poäng.

Östers IF – GAIS 4-1

Nicolas Mortensen gjorde 1-0 från nära håll tidigt i den första halvleken. Gästerna kom tillbaka och efter att ha missat en straffspark slog Yarsuvat in returen till 1-1.

Fyra minuter in i den andra halvleken placeringsnickade Mortensen in sitt andra för kvällen och Öster gick upp till 2-1. Från straffpunkten satte sedan Petar Petrovic 3-1 för smålänningarna.

När Fredrik Lundgren, från öppet läge, nickade in 4-1 punkterades matchen helt.

Trelleborgs FF – Jönköpings Södra 0-2

I den tionde minuten nådde en fin djupledspassning från Amir Al-Ammari Eric Omondi, som efter ett par bollflytt satte bollen i nät för J-Södra.

Sex minuter in på tilläggstiden fastställde Dzenis Kozica slutresultatet till 0-2.