Nyheter

Chevron
Haynes: ”Vi blir skarpare”

Haynes: ”Vi blir skarpare”

Inga matcher i sikte än, men Trelleborgs FF håller nivån uppe på träningarna.
– Vi tränar på större ytor och vi följer de restriktioner som finns, säger huvudtränaren Kristian Haynes.

Kristian Haynes gör i år sin första hela säsong som huvudtränare för Trelleborgs FF, Skåneklubben som han gjorde totalt 280 seriematcher för som spelare. Det har inte varit någon lätt start med uppskjuten säsonsstart, men TFF har anpassat sig efter folkhälsomyndigheterns riktlinjer och tränar i så stor utsträckning som möjligt.

– Jag tycker ändå att det rullar på, vi fortsätter att träna med hänsyn till spridning. Vi tränar på större ytor och vi följer de restriktioner som finns. Minsta lilla symptom så stannar man hemma, säger Haynes. 

– Vi har pratat om att vi måste försöka vrida det till positiva saker, säger Haynes. Vi kan inte påverka de beslut som fattas, utan vi försöker se att vi får mer tid att förbereda oss med träning. Spelarna har svarat upp bra på det, de är med på detta och har ställt upp på det.

När man inte kan mäta sig mot andra lag i träningsmatcher får Trelleborg fokusera på sig själva i ännu större utsträckning.

– Vi får jämföra med var vi var i starten och hur vi flyttat grejerna i vårt arbetssätt. Jag har ändå en känsla av att vi blir skarpare, vilket vi får mäta utifrån våra egna positioner. Jag tycker ändå att det funkar bra. Vi lägger fokus på vissa delar, och känslan är att vi blir bättre i dem, konstaterar Kristian Haynes.

Läs mer på trelleborgsff.se.

Foto: bildbyrån

Nyheter