Hauksson tvåmålsskytt när Öster vann mot BoIS

Öster besegrade Landskrona efter en stark prestation på bortaplan. Samtidigt tappade Sundsvall viktiga poäng efter oavgjort mot Falkenberg

GIF Sundsvall – Falkenberg FF 1-1
FFF fick en bra start när man redan i tionde minuten gjorde 0-1 på en hörna via Linus Dahls panna. Men hemmalaget och tabelltvåan tog tillbaka kontrollen på matchen, David Myrestrand tryckte in 1-1 i 15:e minuten och Giffarnas skapade flera lägen för att gå upp i ledning under matchens gång. Falkenbergs Viktor Noring höll dock tätt i Falkenbergs mål och 1-1 stod sig till slutsignalen.

Trots nionde raka matchen utan förlust innebär kvällens resultat att Giffarnas släpper viktiga poäng i kampen om ett allsvenskt kontrakt. Samtidigt ligger FFF kvar näst sist, med fem poäng upp till en kvalplats.

Landskrona BoIS – Östers IF 1-4
Det blev en målrik kväll på Landskrona IP när Öster gästade. Det var bortalaget somhöll i taktpinnen från start och de fick också utdelning i den 34:e minuten genom Emil Engqvist. Och även om Landskrona skapade några fina chanser innan halvtidsvila så behåll Öster kontrollen på matchen och utökade sin ledning till hela 0-4 innan Landskrona hittade fram och reducerade till 1-4 genom Viktor Ekblom. Målskyttar för Öster i andra halvlek var Alex Thor Hauksson (2) och Tatu Varmanen.