Nyheter

Chevron
Hansen: ”Vi åker upp med en ödmjuk inställning”

Hansen: ”Vi åker upp med en ödmjuk inställning”

IFK Värnamo möter IK Frej Täby i den sista omgången av Superettan i en nästintill direkt avgörande match i kampen om att undvika kval.
– Vi åker upp till Täby med en ödmjuk inställning, säger IFK-tränaren Roar Hansen.

Inför slutomgången i Superettan ligger IFK Värnamo på 13:e plats, vilket innebär kval för att hålla sig kvar i serien. Men man åker till bortamötet med IK Frej Täby, som även de hoppas att lördagen slutar med att man undvikit kval, med en 1-0-seger hemma mot serieledande Helsingborgs IF i ryggen.

– Den segern kändes skönt. Innan matchen så sa jag till killarna att nu har vi två matcher på oss att fortsätta det jobb vi gjort bra under hela hösten. Våren var en katastrof med väldigt få poäng så eventuell kvalplats är verkligen en positiv överraskning med tanke på vår start, säger IFK-tränaren Roar Hansen i en intervju med Frejs webbsida.

Efter att ha tagit blott fem poäng på 15 matcher undervårsäsongen har IFK Värnamo gett sig själva chansen att hänga kvar i Superettan med 27 poäng sedan återstarten – ett tempo som hade gett en topp två-placering om man hållit det över hela säsongen.

– Vi gjorde stora ändringar i truppen. Många spelare ut och nya in, så det var att göra en nystart med allt vad det innebär. Flera juniorer från egna leden flyttades upp och vi har skapat ett annat go på träningar och det har medfört att resultaten har blivit bättre, säger Hansen om den extraordinära scenförändringen på Finnvedsvallen.

På frågan om hur Roar Hansen ser på kommande mötet med Frej är han fortsatt respektfull.

– Vi åker upp till Täby med en ödmjuk inställning vet att många lag gått på ”pumpen” mot er. Vet att ni är att lag med många bra kvalitéer så denna match blir tuff.

– Vi har som sagt kvalplats nu och kan ändra på det med en seger men det blir tufft, säger Roar Hansen.

Matchen mellan IK Frej Täby och IFK Värnamo spelas, likt alla andra i omgång 30, på lördag med avspark kl. 16.00.

Nyheter