Nyheter

Chevron
Hansen inför GAIS: ”En intressant uppgift”

Hansen inför GAIS: ”En intressant uppgift”

IFK Värnamo möter GAIS på onsdag, i en match som flyttats från Finnvedsvallen till Borås Arena.
– Det blir en temperaturmätare på IFK Värnamos standard, säger tränaren Roar Hansen om det kommande motståndet.

IFK Värnamo har fått sin hemmapremiär flyttad då Finnvedsvallen inte blivit spelklar på grund av den segdragna vintern. Det innebär att man på onsdag tar emot GAIS, som inledde serien med en 2-1-seger mot Jönköpings Södra, på Borås Arena.

Inför matchen har IFK-tränaren Roar Hansen pratat om att möta ett topptippat lag tidigt på säsongen.

– Det är en intressant uppgift tycker jag. GAIS har varit bra i inledningen och gjorde ett bra gruppspel i cupen. Jag tippade dem själv som tvåa så det blir en temperaturmätare på IFK Värnamos standard också, så därför tycker jag att det blir en intressant match, säger Hansen till IFK Värnamo TV.

– Det gör säkert nytta kortsiktigt och långsiktigt att få den värdemätaren.

Värnamo själva föll borta mot Gefle IF i premiären trots ett kraftigt spelövertag under stora delar av matchen på Gavlevallen. Hansen vill nu se en mer bestäm insats från sina spelare mot GAIS.

– Vi har både tränat, pratat om det och tittat på bilderna från matchen. Det är viktigt att alla ser samma saker och att man pratar om det. Nu har vi gått igenom det, men till syvende och sist handlar det om det egna beslutsfattande, att man är lite ego, säger Roar Hansen.

Matchen mellan IFK Värnamo och GAIS spelas på onsdag 11 april med avspark 19.00 på Borås Arena.

Nyheter