Nyheter

Chevron
Hansen: ”Hoppas vi kan ta med oss offerviljan”

Hansen: ”Hoppas vi kan ta med oss offerviljan”

IFK Värnamo spelar en viktig match mot IK Frej Täby på lördag. Roar Hansen hoppas att hans IFK kan göra en ny defensivt solid match.
– I senaste matchen fanns det en offervilja runt eget straffområde som kanske inte setts innan. Jag hoppas att vi kan ta med det till matchen mot Frej, säger Hansen.

IFK Värnamo har fått en tuff start på Superettan under tränaren Roar Hansen, ny i klubben för säsongen. Efter tolv omgångar ligger man sist med fem inspelade poäng, och enligt Hansen är det dags för samtliga i laget att ställa om siktet.

– Vi är i ett tufft läge och jag tror att alla måste börja acceptera det, att det kommer vara den här situationen en lång tid framöver, säger Hansen om tabelläget till Värnamos webbsida.

Trots att det blev förlust senast i Smålandsderbyt mot Jönköpings Södra fanns mycket positivt för IFK att ta med sig. Matchens enda mål kom efter ett målvaktsmisstag, utöver det gjorde man det mesta rätt i försvaret.

– Jag tror att gruppen har landat i det, och jag tycker att det märktes i förra matchen, att det fanns en offervilja runt straffområdet som kanske inte setts innan, att man försvarar på ett bra sätt. Jag hoppas att vi kan ta de bitarna med oss till matchen mot Frej.

– Vi har släppt in så mycket mål att vi måste börja i den änden. Sen har vi pratat hela säsongen om att producera mål, men börjar man med att släppa in noll eller lite mål så blir förutsättningarna att vinna en match mycket bättre, säger Hansen.

På lördag väntar alltså ny hemmamatch mot IK Frej Täby, som även de haft en tuff första tredjedel av säsongen; Frej ligger på 14:e plats, fyra poäng ovanför Värnamo.

– Frej har ett rätt så namnkunnigt lag. De har också fått en tuff start, de hade säkert haft större förväntningar, säger Roar Hansen

Matchen mellan IFK Värnamo och IK Frej Täby spelas på FInnvedsvallen på lördag med avspark kl. 16.00.

Nyheter