Nyheter

Chevron
Händelserikt när Falkenberg sänkte Landskrona

Händelserikt när Falkenberg sänkte Landskrona

Publiken på Landskrona IP bjöds på fem mål under söndagen, men tvingades konstatera att det var gästande Falkenbergs FF som tog alla tre poäng efter en 3-2-seger mot Landskrona BoIS.

Fjolårsfyran Falkenbergs FF inledde årets säsong i Superettan med att ta tre poäng borta mot nykomlingen Landskrona BoIS. Efter 45 mållösa minuter nickade Karl Söderström in 1-0 för gästerna på stopptid i den första halvleken.

– Det var viktigt att få in ett mål. Skönt att få pausen på sig att tänka över hur man ska hålla detta också, säger Söderström i C More i halvtid.

Landskrona kvitterade efter en dryg timmes spel då Monday Samuel snappade upp en fri boll i straffområdet och tryckte in 1-1 med kraft. Bara sex minuter senare återtog dock gästerna ledningen då Tobias Karlsson hoppade högst vid första stolpen på en hörna och nickade in 2-1.

Robin Östlind, som serverat Söderström och Karlsson till FFF:s två första mål, drev upp en kontring och fick sin tredje assist för dagen då han frispelade Erik Pärsson som rullade in 3-1 i friläge.

BoIS skapade nerv på slutet genom lagets store målskytt Sadat Karim som slog in en reducering till 3-2 på straff, men närmare än så kom inte hemmalaget utan Falkenberg reser hem med tre poäng.

– Jag tycker att vi gör en okej match, bra första halvlek. Vi står upp bra och skapar lägen men släpper in enkla mål, sammanfattar Landskronas mittfältare Måns Ekvall i C More efter slutsignalen.

– Det var en bra match  Landskrona är bra. Vi låter de ha lite för mycket boll i första halvlek, sedan så gör vi det bättre i andra där vi går på dem lite hårdare och går lite rakare i vårt spel, kommenterar 2-1-nickaren Tobias Karlsson kort därefter.

Nyheter