Hamidovic matchvinnare från straffpunkten

GAIS vände och vann med 2-1 hemma mot IK Frej Täby under söndagskvällen. Edin Hamidovic satte det avgörande målet på straff i den 83:e minuten.

GAIS tog andra raka segern med en offensivt stark insats hemma mot IK Frej Täby, som fick avsluta matchen med en man mindre efter en utvisning på Alie Sesay i samband med straffsituationen som gav hemmalagets segermål.

Ajdin Zeljkovic var inblandad i det mesta i anfallsväg för GAIS i den första halvleken, och anfallaren fick även matchens första målchans då hans skott i den åttonde minuten letade sig in i mål – men situationen blev avblåst då en GAIS-spelare i offsideposition störde Hampus Elgan i bortakassen.

Zeljkovic kom till två nya farliga avslutslägen kring halvtimmesstrecket, men Elgan producerade räddningar två gånger om. Även när Dusan Djuric testade med ett volleyskott kunde Frej-målvakten parera till en resultatlös hörna.

Istället var det Frej, med ett par bra avslutslägen dittills, som kunde gå in i halvtidsvila i ledning efter att Joakim Runnemo placerat in 1-0 för gästerna från distans på stopptid i första halvlek.

Runnemos ledningsmål för Frej kom efter 45:55, och faktum är att GAIS kvitteringsmål kom vid ett tidigare notering på matchklockan – 50 sekunder in i den andra halvleken nickade nämligen Jesper Westermark in 1-1 efter ett högerinlägg.

Om den första halvleken var chansrik med fördel GAIS var den andra halvleken jämnare då Frej Täby spelade upp sig.

Hemmalaget skulle dock avgå med segern efter en nyckelsituation med tio minuter kvar att spela. Alie Sesay visades ut samtidigt som GAIS fick straff – en chans som Edin Hamidovic förvaltade genom att distinkt sätta bollen i vänstra burgaveln från elva meter.

GAIS bjöds på flera utmärkta kontringslägen – det bästa på stopptid när Elgan sprungit upp för att delta på en Frej-hörna – men m lyckades inte utöka ledningen, trots att bland annat Calle Wede fick avsluta mot öppet mål. 2-1 räckte dock till en tung trepoängare för Grönsvart idag.