Nyheter

Chevron
Halmstads uppryckning gav 3-0-seger

Halmstads uppryckning gav 3-0-seger

Målvakten Malkolm Nilsson höll Halmstads BK kvar i hemmamötet med Östers IF innan hans lagkamrater lyfte sig och ordnade en 3-0-seger i andra halvlek. Öster avslutade matchen med nio man efter två utvisningar.

Malkolm Nilsson utsågs till bäste spelare i Halmstads BK när laget tog en 3-0-seger hemma mot Östers IF. Målvakten murade nämligen igen i den första halvleken när gästerna kom till chans efter chans.

Inom en halvtimmes spel hade Nilsson stått för avgörande räddningar på fria lägen för Simon Helg, Mattias Pavic och David Johannesson, som dessutom hade skruvat bollen utanför i en farlig situation.

HBK kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och Öster tvingades till två räddningar på mållinjen i samma situation efter en hörna. Kort därefter kunde dock Jesper Westermark trycka in matchens första mål då han sköt in 1-0 efter ännu en hörnspark.

Johannesson fick ett nytt gyllene läge att spräcka Nilssons målnolla i den 55:e minuten, men när anfallaren för en gångs skull överlistat målvakten fanns en Halmstad-back på mållinjen med en räddande fot.

Istället för en kvittering kunde Kosuke Kinoshita springa in med 2-0 för hemmalaget i friläge fyra minuter senare.

Uppförsbacken blev brantare för Öster då Johannesson visades ut efter en stämpling i den 62:a minuten, och i den 71:a visades även Månz Karlsson ut för gästerna efter en tuff satsning på mittplanen.

Med två man mer på planen kunde HBK sätta även ett 3-0-mål i den 81:a minuten då lagkaptenen Peter Larsson styrde in en hörna med en väl avvägd nick.

– I första halvlek är vi inte alls på tårna, vi har en jävligt bra målvakt där bak som räddar oss och håller oss kvar i matchen. I andra halvlek tar vi tag i det direkt, pressar ned dem och får några fasta som vi är starka på, säger 3-0-nickaren Larsson i C More efter matchen.