Halmstad vann första kvalmötet mot Helsingborg

Halmstad BK gick vinnandes ur mötet mot Helsingborg när den första av två matcher i kvalet till Allsvenskan 2022 spelades.

Helsingborgs IF – Halmstads BK: 0-1
Halmstads BK fick en drömstart på Olympia i den första av två kvalmatcher där ett allsvenskt kontrakt står på spel. Efter en hörna lyckades Sadat Karim sätta bollen i mål i den 7:e minuten och ge HBK ledningen med 0-1. Men mycket mer hände inte i den första halvleken.   Spelet skedde till största del på ytan mellan de två straffområdena och inget av lagen skapade särskilt farliga lägen. Helsingborg fortsatte jaga reducering även i andra halvlek men mötte ett stabilt försvar i Halmstad som gjorde det svårt komma igenom den sista tredjedelen.

Resultatet sätter press på Helsingborg inför returmötet som, om vädret tillåter, kommer spelas på Örjans Vall på tisdag kl. 19.00.