Gudmundssons dubbel gav Halmstad segern i Värnamo

På Finnvedsvallen i Värnamo gick gästande Halmstads BK segrande ur söndagens batalj. Stor matchvinnare för bortalaget blev unge Gabriel Gudmundsson med sina två mål.

Det bjöds på en händelserik första halvlek i ett soligt Värnamo. Bara fem minuter in i matchen gjorde Gabriel Gudmundsson sitt och matchens första mål som innebar ledning för Halmstad med 1-0.

En kvittering kom 15 minuter senare för hemmalaget när Alexander Achinioti-Jönsson, ny från Helsingborg inför säsongen, fick bollen i nät, men glädjen blev inte alltför långvarig. Precis innan halvtid kom Tryggvi Hrafn Haraldsson loss i djupled och kunde, helt fri med målvakten, rulla in 2-1 till Halmstad.

I den andra halvleken blev det bara ett mål, och det gjordes av samme spelare som hade inlett målskyttet i matchen. På den bortre stolpen fick Gabriel Gudmundsson både en och två chanser att skjuta och på det andra dunkade han in bollen i mål.

Värnamo fick avsluta matchen med tio man efter att York Rafael fått ett rött kort med två minuter kvar till full tid.

Halmstad klättrar genom sin seger upp till en åttondeplats i Superettan. Värnamo är kvar på näjumboplatsen.