Nyheter

Chevron
Granqvist på plats i HIF: ”Försöker vara mig själv”

Granqvist på plats i HIF: ”Försöker vara mig själv”

Svenska landslagets kapten Andreas Granqvist är tillbaka i Helsingborgs IF. Under fredagen spelade han sin första träningsmatch med laget, en 2-1-förlust mot danska Fremad Amager.
– Jag försöker bara vara mig själv och pusha grabbarna, säger han.

Det har sedan länge stått klart att Andreas Granqvist kommer att återvända till Helsingborgs IF efter att kontraktet med ryska FC Krasnodar gått ut, och Sveriges deltagande i VM kommit till ända. 

När svenska övergångsfönstret öppnade 15 juli kunde ”Granen” registreras hos HIF, och under fredagen gjorde han inofficiell comeback när laget föll med 2-1 mot Fremad Amager i en träningsmatch.

– Den första matchen är alltid speciell. Det kändes som en typisk träningsmatch inför det att allvaret börjar. Det känns ändå ganska bra för att bara ha tränat två pass tillsammans, vi känner inte varandra i spelet så bra än. Jag är inte det minsta orolig, det kommer att bli bättre, säger Granqvist till Kvällsposten.

– Jag försöker bara vara mig själv och pusha grabbarna. Men det är klart att det blir en liten omställning. Jag vet att alla jobbar stenhårt här och gör sitt bästa, men det finns lite saker vi behöver steppa upp.

Utöver att gå in som mittback och ny lagkapten i Helsingborg har 33-årige Granqvist även tagit rollen som sportchef i klubben.

– Det är inte så att jag sitter och förhandlar med spelare i det här läget, jag sitter bara med i sportrådet och kollar lite vilka spelare som kan vara intressanta för framtiden. Mitt fokus ligger på att vara fotbollsspelare och allt annat har jag bara börjat med lite smått. Just nu är sportchefrollen ganska passiv, säger Granqvist om rollfördelningen.

Bara en vecka återstår till Superettans omstart. För HIF:s del sker återstarten borta mot Jönköpings Södra söndag 29 juli.

Nyheter