Granath med nytt mål

Skytteligaledaren Viktor Granath satte sitt 22 mål för säsongen när VSK besegrade Dalkurd. Senare på eftermiddagen kryssade Skövde AIK och Utsikten.

Västerås SK – Dalkurd FF 4-1
VSK Fotboll kämpar för att säkra ett nytt kontrakt och tog tre viktiga poäng i eftermiddagens möte med Dalkurd. Frederic Nsabiyumva satte ledningsmålet strax innan paus och i den andra avgjorde man matchen. Viktor Granath gjorde 2-0 efter 57 minuter och bara två minuter senare kom trean från Max Larsson. En reducering från gästerna i den 66 minuten väckte hoppet för tabelljumbon, men Pedro Ribeiro släckte det hoppet omgående med sitt 4-1–mål.

Skövde AIK – Utsiktens BK 1-1
Nykomlingsmötet i Skövde bjöd på två tidiga mål. Yoann Fellrath gav hemmalaget ledningen, men kvitteringen kom nästan direkt genom Jakob Hedenquist. I starten av den andra blev Wilhrlm Nilsson utvisad för gästerna och Yoann Fellrath fick chansen från elva meter. Men han missade och matchen slutade 1-1. Det innebär att Skövde har fem poäng upp till den allsvenska kvalplatsen med sex poäng kvar att spela om.