Nyheter

Chevron
Genomgång: Varbergs BoIS till Östers IF

Genomgång: Varbergs BoIS till Östers IF

I morgon startar Superettan 2019 och idag går vi igenom de sista lagen fyra lagen innan avspark. Turen har kommit till Varbergs BoIS, Västerås SK, Örgryte IS och Östers IF.

Varbergs BoIS
Efter att ha kvalat sig kvar mot Oskarshamns AIK tippas Varbergs BoIS återigen få en tuff säsong i botten av Superettan.

Tränare Joakim Persson har skrivit på ett nytt kontrakt och försäsongen har sett helt okej ut. Även om det tar ett tag att spela ihop ett i stora delar nytt lag har man bland annat lyckats kryssa mot IFK Göteborg och slagit seriekonkurrenten Norrby IF.

– Vi känns mer spetsiga och som ett mer samspelt lag. När säsongen startar behöver vi inte leta lösningar och alternativ utan vi känner killarna och killarna känner oss. Nyförvärven tycker jag har kommit in och ser bra ut, även om det är någon som inte riktigt är framme där vi vill att de ska vara ännu, säger Joakim Persson, tränare, till klubbens hemsida.

Tränare: Joakim Persson

Placering 2018: Slutade på 14:e plats i Superettan (Klarade sig kvar via kvalseger mot IFK Oskarshamn).

In: Robin Book, Edwin Condrup, Thierry Zahui, Philip Ljung, Tobias Karlsson, Vuk Lugonjic, Astrit Seljmani, Robin Asaad och August Strömberg

Ut: Oliver Stanisic, Zev Taublieb, Joel Palmquist, Eddie Tran, Jakob Bergman, Albin Skoglund och Axel Olsson

Västerås art

Västerås SK
VSK Fotboll är tillbaka i Superettan efter sju år i division 1. Klubben har jobbat målinriktat och förbättrat sin placering år för år de senaste fem åren. Nu hoppas man kunna etablera sig i den näst högsta serien.

Douglas Karlberg och Karwan Safari gjorde tillsammans 23 mål under 2018 och blir fortsatt viktiga för Västerås anfallsspel. Och sett till försäsongen verkar laget redo för uppgiften. Sju träningsmatcher, fyra segrar och tre oavgjorda.

– Vi har haft en riktigt bra försäsong, inte bara resultatmässigt utan även många bra prestationer. För varje träningsmatch har vi velat förbättra de små detaljerna och det tänker vi fortsätta med, att bli bättre. Vi har en positiv känsla i truppen, säger Thomas Gabrielsson, tränare, till klubbens hemsida.

Tränare: Thomas Gabrielsson

Placering 2018: Vann division 1 Norra

In: Sean Sabetkar, Samuel Holm, Emil Skogh, Filip Ottosson och Jesper Florén

Ut: Robin Blommé, Mathias Benker, Fredrik Lundqvist, Koyar Salimi, Yonathan Getachew, Kevin Custovic och Dennis Botchey

ÖIS art

Örgryte IS
Tränare Thomas Askerbrand började tidigt efter förra säsongens slut att rensa ut och bygga om I Örgrytes trupp. Fjolårets säsong såg lite annorlunda ut för ÖIS då man startade fantastiskt, fick en lång dipp mitt i säsongen och sedan avslutade på topp. Med namnkunniga nyförvärv som Victor Sköld och Ailton Almeida ska fjolårets fjärdeplats förbättras.

Men stor spelaromsättning innebär också att det tar tid att få ordning på spelet. Askerbrand är nöjd med truppbygget och tror Sällskapet går en spännande säsong till mötes.

– Med tanke på förra året, då vi blev fyra, så blir vi tippade där uppe. Vi har tappat några bra gubbar, men samtidigt fått in Aílton och några andra. Jag tycker truppen ser spännande och gedigen ut. Den är lite bredare än förra året, så vi är skapligt rustade, säger han på Superettans upptaktsträff.

Tränare: Thomas Askerbrand

Placering 2018: Slutade på fjärdeplats i Superettan

In: Carl Wede, Oliver Stanisic, Freddie Brorsson, Victor Sköld, Alexander Bernhardsson, Fredrik Johansson Zanjanchi, Fredrik Andersson, Ailton Almeida och Linus Tornblad

Ut: Daniel Sliper, Gabriel Altemark-Vanneryr, Dida Rashidi, Allan Mohideen, Diego Montiel, Emil Skogh, Jacob Ericsson, Stojan Lukic, Kristoffer Björk, Lars Fuhre, Kevin Fransson och Jesper Jörnvik

Öster art

Östers IF
Växjölaget överraskade många och gjorde ett fint gruppspel i Svenska Cupen. Tre raka segrar, mot bland andra Malmö FF, räckte till kvartsfinal. Där blev AIK för tuffa efter förlängning. Klubben har behållt stommen sedan i fjol och mycket tyder på att man kommer vara med och kämpa i toppen.

På upptaktsträffen tippades man som trea, men för Christian Järdler, tränare, är toppstriden inte allt.

– Vi har varit väldigt noggranna med hur vi bygger detta framåt. Vi har tagit kloka, långsiktiga val och inte förivrat oss. Sen hoppas vi att vi kan vara med om det i höst, men vi satsar inte allt på det, säger han.

Tränare: Christian Järdler

Placering 2018: Slutade på åttonde plats i Superettan

In: Jonathan Larsson, Carl Johansson och Tobias Andersson

Ut: Darmin Sobi, Enoch Adu och Mario Vasilj

FOTO: Bildbyrån

Del 1 om Dalkurd, Degerfors, GAIS och Halmstads BK
Del 2 om Brommapojkarna, Brage, IK Frej och J-Södra
Del 3 om Mjällby, Norrby, Syrianska och Trelleborg