Nyheter

Chevron
Genomgång: Jönköpings Södra till Trelleborgs FF

Genomgång: Jönköpings Södra till Trelleborgs FF

Premiären står för dörren och vi fortsätter genomgången av lagen i Superettan. Idag har turen kommit till Jönköpings Södra, Landskrona BoIS, Norrby IF och Trelleborgs FF.

Jönköpings Södra
Smålänningarna gjorde en fin säsong och låg länge med i toppen.Till slut blev det en tredjeplats och kvalspel mot Kalmar FF. I kvalet var KFF starkare och det blir en ny säsong i Superettan för J-Södra. Andreas Brännström har lämnat tränarposten och in har Patric Jildefalk kommit.

Flera av förra årets viktigaste spelare, Haliti, Hamidovic och Al-Ammari, har lämnat, men nya spelare har kommit in för att ta över deras roller. I träningsmatcherna har spelat svajat lite och det syntes tydligt att Jildefalk inte var nöjd med förlustmatchen mot konkurrenten GAIS.

– Det är hemskt att förlora fotbollsmatcher. Jag tror att varför jag sitter här är för att jag ska sätta min prägel på det. Jag vill att spelarna ska tävla varje dag på ett eller annat sätt. Men att ta över ett nytt lag, forma ett nytt gäng och att försöka hamna där [som vinnare] går inte på en vecka. Man får jobba stenhårt för att få ihop det, säger nya tränaren Jildefalk på upptaktsträffen.

Placering 2020: 3:a i Superettan

Tränare: Patric Jildefalk (sedan 2021)

Spelare in: Adam ben Lamin (AIK), Mohammad Fazal (Lyngby BK), Perparim Beqaj (Ljungskile SK), Marko Nikoli (Vasalunds IF), Adrian Enqvist (kontraktslös), Anton Thorsson (Assyriska Turabdin), Robin Book (Örebro SK), Felix Jakobsson (IFK Norrköping, lån)

Spelare ut: Jetmir Haliti (AIK), Edin Hamidovic (Ankara Keçiörengücü), Anton Cajtoft (Norrby IF), Philip Wiström (Vasalunds IF), Amir Al-Ammari (Halmstads BK), Amar Muhsin (ny klubb ej klar)

Se2ART

Landskrona BoIS
De svartvitrandiga skåningarna är tillbaka i Superettan och man satsar på de lokala för att etablera sig i eliten igen. Fjolårets andraplats i Ettan Södra gav en kvalplats och väl där besegrades Dalkurd med sammanlagt 3-1. Linus Olsson smällde in tolv mål i Ettan ifjol och är fortsatt kvar i truppen.

In har spelare från andra delar av Skåne hämtats. Målvakten Svante Hildeman kommer från Torns IF i Lund, Viktor Eklblom från Österlen och Filip Ottosson från Helsingborgsklubben Eskilsminne IF. Ett sätt att jobba på som är klassiskt för Landskrona BoIS.

– Vi började det här bygget för två år sedan och från början handlade det väl om att sätta en identitet. Sedan är det konstaterat att när Landskrona BoIS är som bäst har vi en stark lokal förankring, säger tränare Billy Magnusson på upptaktsträffen.

Placering 2020: 2:a i Ettan Södra

Tränare: Billy Magnusson (sedan 2019)

Spelare in: Viktor Ekblom (Österlen FF), Andreas Murbeck (Ljungskile SK), Erik Pärsson (Mjällby AIF), Svante Hildeman (Torns IF), Filip Ottosson (Eskilsminne IF)

Spelare ut: William Kvist (Ängelholms FF), Carl Lindell (ny klubb ej klar), Patrick Nwadike (IK Sirius), Viktor Ekblom (IFK Malmö, lån), Emil Jönsson, Luka Petrovic (IFK Malmö, lån)

SE3ART

Norrby IF
Boråslaget Norrby har etablerat sig i Superettan och gör sin femte raka säsong i näst högsta serien. Nu är det dags att ta nästa steg. När vi pratade med assisterande tränare Marcus Översjö för ett år sedan pratade han om att klubben har som uttalat mål att etablera sig på övre halvan i Superettan.

Mängder av spelare har lämnat klubben, men enligt huvudtränare Mak Lind är det positivt för konkurrensen i truppen.

– Vi har tappat många spelare, men tagit in många intressanta. Vi har en bra konkurrenssituation med rätt antal spelare, säger tränare Mak Lind på upptaktsträffen.

Ett av problemen för de blåklädda boråsarna i fjol var att man gjorde för få mål framåt. Nu har dessutom Abdelrahman Saidi (sju mål och sju assist i fjol) lämnat för spel i Allsvenskan med Degerfors. Men även här är Mak Lind positiv och tror att laget är på rätt väg

– Vi försöker ha ett varierat anfallsspel och i slutändan handlar det om individuell skicklighet för att göra mål. Jag tycker vi hade den skicklighten, men har du stolpe ut i början på ett år kanske du tappar självförtroendet. Men jag tror vi har spelare i truppen idag som kan göra betydligt fler mål än förra året.

Placering 2020: 11:a i Superettan

Tränare: Mak Lind (sedan 2018)

Spelare in: Johan Brannefalk (Ljungskile SK), Anton Cajtoft (Jönköpings Södra), Hampus Falk (Dalstorps IF), Fredrik Lundgren (Östers IF), Deniz Yaldir (Umeå FC), Max Olsson (IF Sylvia), Bubacarr Jobe (Mjällby AIF)

Spelare ut: Dardan Rexhepi (ny klubb ej klar), Tim Svensson Lillvik (Tvååkers IF), Mergim Krasniqi (Örebro SK), Jonathan Azulay (Örgryte IS), Abdelkarim Mammar Chaouche (AFC Eskilstuna), Abdelrahman Saidi (Degerfors IF), Ezequiel Montagna (Dalkurd FF), Oke Akpoveta (Al-Thoqba Club), Enez Poyraz (Assyriska Turabdin), Samuel Persson (Umeå FC), Edafe Egbedi (Österlens FF)

SE4ART

Trelleborgs FF
En svag säsong i fjol gjorde att Trelleborgs FF behövde kvala sig kvar i Superettan. Men skåningarna har hämtat in mängder med erfarenhet och spelet på försäsongen har övertygat. I Svenska Cupen tog man sig till kvartsfinal där det till slut blev förlust mot Hammarby efter förlängning. Petar Petrovic (ny från Östers IF) och Dzenis Kozica (Ny från Djurgården) stod för målen i den matchen. Men erfarenheten kommer inte bara därifrån. Modig, Amin, Offia och Karlsson har också anslutit. Helt plötsligt ses TFF som en kandidat för att ta en av topplaceringarna i serien.

– Jag är väldigt nöjd med den här truppen jag förfogar över 2021, säger tränare Kristian Haynes på upptaktsträffen.

Placering 2020: 13:e i Superettan

Tränare: Kristian Haynes (sedan 2019)

Spelare in: Petar Petrovic (Östers IF), Simon Amin (Örebro SK), Jesper Modig (Varbergs BoIS), Johan Blomberg (GIF Sundsvall), Henry Offia (Dalkurd FF), Dzenis Kozica (Djurgården), Tobias Karlsson (Torns IF), Kasper Thiesson Kristensen (AGF Århus)

Spelare ut: Oscar Johansson (IFK Värnamo), Andreas Larsen (BK Frem), Jacob Christiansen, Erik Rasmusson (ny klubb ej klar), Erik Andersson (GIF Sundsvall), André Reinholdsson (IK Brage), Philip Mårtensson (Varbergs BoIS), Bozidar Velickovic (Lunds BK)

Nyheter