Gefle tog livsviktig seger – Falkenberg vann igen

44-årige Mattias Hugosson gjorde comeback i målet och Admir Bajrovic gjorde båda målen när ett decimerat Gefle tog en livsviktig seger borta mot Varberg. Samtidigt vann serietvåan Falkenberg med 2-0 hemma mot Jönköpings Södra.

På Påskbergsvallen lämnades ingen åskådare oberörd i en händelserik första halvlek. Tabelljumbon Gefle, i desperat poängbehov, tog tidigt ledningen genom Admir Bajrovic men glädjen blev kortvarig.

Med cirka kvarten spelad drog Geflebacken Netan Sansara ned en frilägeslöpande Perparim Beqaj och fick syna det röda kortet. Och innan halvtid kunde Varberg kvittera genom samme Beqaj.

I den andra halvleken var fördelen Varbergs men Gefle gav sig inte. Tidigt efter avspark gav ytterligare ett Bajrovic-mål Gefle ledningen igen – en ledning som de höll hela vägen ut.

Värt att notera är att Mattias Hugosson, 44 år, gjorde comeback mellan stolparna i ett skadedrabbat Gefle. Målvakten stod för ett par matchavgörande räddningar och fick även syna ett gult kort för fördröjning av spelet.

Gefle har nu fem poäng upp till kvalplats, där Varberg och Värnamo återfinns.

I söndagens andra 15-match tog Falkenberg viktiga poäng i toppen. Chisom Egbuchulam och Erik Pärsson gjorde matchens båda mål när de gulklädda vann över IK Brage och gick upp i tillfällig serieledning.