Nyheter

Chevron
GAIS värvar från konkurrenten

GAIS värvar från konkurrenten

Jesper Brandt gjorde tolv matcher för Norrby i Superettan 2019. Nu flyttar han från Boråsklubben till GAIS.

Mittfältaren Jesper Brandt kom till Norrby från Qviding och har under sina två säsonger på Borås Arena gjort närmre 35 matcher för klubben. Nu återvänder han till GAIS som han tillhörde som ungdomsspelare.

– Jag är väldigt glad över att Jesper ansluter till vår trupp inför kommande säsong. Han är en duktig tvåvägsspelare på centralt mittfält som alltid visar stort hjärta på planen. Man vet att man alltid gör ett stenhårt jobb för laget och jag är säker på att han kommer att göra stor nytta för GAIS, säger Stefan Jacobsson, ny huvudtränare i GAIS till klubbens hemsida.

Brandt bor i Göteborg och är glad att ha hittat en lösning med en klubb i staden.

– Jag räknade ut att jag kommer att spara typ 450 timmar i bil per säsong och det är ju tid som man kan göra något bättre av. Jag kommer att lägga mer tid på fotbollsplanen och det har jag faktiskt redan startat med. Men annars pluggar jag vid sidan av fotbollen och det kommer att bli lite enklare att kombinera framöver, säger Brandt till gais.se.

Angående sin spelarroll i klubben vet han inte så mycket ännu.

– Jag har ju pratat med GAIS ett tag men båda parter ville vänta med att skriva kontrakt till det var klart med tränare. Men därefter har vi haft riktigt bra samtal och jag ser fram emot att jobba med honom. Fast vi har inte pratat roller och positioner utan mer om hur han ser att jag kan bidra till laget och hur han tror att jag kan utvecklas, säger Jesper Brandt.

FOTO: Bildbyrån