GAIS vann Göteborgsderbyt

GAIS avgjorde tisdagskvällens Göteborgsderby mot Örgryte IS i den andra halvleken. Andreas Östling inledde målskytten i den 61:a minuten, Edin Hamidovic fyllde på tio minuter senare och med tio minuter sköt Karl Bohm in -3. En sen kvittering från Öis gav slutresultatet 1-3.

Vårderbyt mellan Göteborgsklubbarna Örgryte och GAIS ochslutade 4-4 efter en sen kvittering av GAIS. I returmötet under tisdagskvällen blev det återigen många mål, men de flesta från grönsvart håll.

Den första halvleken på Gamla Ullevi var en jämn kamp med chanser åt båda håll. Bland annat hade Örgryte IS en boll i mål, men Gabriel Altemark Vanneryr blev avvinkad för offside.

I den andra halvleken bröt GAIS dödläget och gjorde det genom Andreas Östling. Bara tio minuter senare kom GAIS loss i en kontring och Edin Hamidovic kunde enkelt rulla in 0-2 i ett vidöppet mål.

Örgryte jagade reducering men avgörandet kom istället med tio minuter kvar. Karl Bohm bombade in 0-3 bakom Stojan Lukic och sköt derbysegern till GAIS.

En sen reducering från Gabriel Altemark Vanneryr gav slutresultat 1-3.

GAIS lyfter nu i tabellen och placerar sig på niondeplats i tabellen, en placering bakom Örgryte.