GAIS vände till seger mot J-Södra

Mål av Jonas Lindberg och Edin Hamidovic gav GAIS en 2-1-seger hemma mot Jönköpings Södra. Samtidigt knep Degerfors IF en poäng borta mot Östers IF efter ett sent kvitteringsmål av Erik Björndahl.

Jönköpings Södra tog ledningen i en chansrik första halvlek borta mot GAIS. Efter fyndigt passningsspel kunde nyförvärvet Jakob Orlov stöta in 1-0 framför mål i den 31:a minuten.

Strax innan halvtid klev återvändande Jonas Lindberg fram och kvitterade med en läckert slagen frispark som satt rakt upp i Södra-målvakten Frank Petterssons högra kryss.

– Den var viktig, vi har inte spelat så bra i första halvlek så det var viktigt att få in en kvittering. Det går lite långsamt och vi har lite dålig rörelse. Men det är premiär. Vi får öka bolltempot lite så de får springa mer, säger kvitteringsskytten Lindberg i C More i halvtid.

Edin Hamidovic har öst in mål för GAIS på försäsongen och i den 79:e matchminuten fick han chansen från straffpunkten efter att Junes Barny fällts. Hamidovic höll nerverna i styr och lade in 2-1, som även blev segermålet.

– Jag tycker vi äger matchen i stora sätt. Vi ökar bolltempot och löper lite mer för varandra i andra halvleken än vad vi gör i första,säger en nöjd Bosko Orovic, tränare i GAIS, efter matchen.

Matchen mellan Östers IF och Degerfors IF hade flyttats till Borås Arena, och på neutral plan var det gästande Degerfors som tog ledningen i början av den andra halvleken då Oliver Ekroth tryckte in ett långskott som Robin Malmkvist i hemmamålet inte kunde hålla.

Öster vände sedan på steken. Först nickade Fredrik Lundgren in Simon helgs hörna fram till 1-1, och sedan placerade specielle målskytten David Johannesson in 2-1 från nära håll efter ett högerinlägg från Stefan Karlsson.

Men i matchens 93:e minuten vräkte sig Erik Björndahl fram och nickade in 2-2 för Degerfors, ett mål som gjorde att det hela slutade med delad pott.