GAIS tog viktiga poäng mot BoIS

Edin Hamidovic gjorde två mål när GAIS tog tre poäng mot Landskrona och gjorde ett miniryck i botten på tabellen. I Degerfors vann Öster med 2-1.

Den poängmässigt mest betydelsefulla matchen spelades idag på Gamla Ullevi i Göteborg där Landskrona BoIS gästade GAIS.

GAIS och anfallaren Mahmoud Eid fick en fin möjlighet att ta ledningen redan efter sex minuters spel. Men Eids hårda nick räddades på ett fantastisk sätt av Landskronas Amir Kaddoura.

Hemmalaget var starkast till en början och skapade flera halvchanser. Dusan Djuric fick ett fint läge utanför straffområdet, men hans skott var missriktat och gick ett par meter över målet.

I den 38:e minuten tog GAIS ledningen. Wede missade bollen när han skulle avsluta, tog med den och hittade istället fram med en passning till Edin Hamidovic. Från nära håll gjorde han inga misstag.

Utöver det var den första halvleken ganska händelselös. GAIS hade bollen och Landskrona försökte jobba sig in i den. Men 1-0 till hemmalaget efter 45 minuter.

Gästerna skapade ett par hörnor och fina lägen i början på den andra halvleken, men lyckades inte få in bollen bakom Damir Mehic.

Istället för en kvittering satte Edin Hamidovic sitt andra för eftermiddagen och elfte totalt för säsongen. Efter lite slarv i eget straffområde lyckades inte Landskronaspelarna rensa och bollen studsar till en fristående Hamidovic. Från nära håll hade han inga problem att öka på hemmalagets ledning.

Med 17 minuter kvar att spela tog sig Adi Nalic förbi sin motståndare på kanten och hittade ett inspel till Karim Sadat. Sadat tryckte till på ett och bollen borrade sig upp i nättaket.

Nytt slarv i Landskronas backlinje öppnade för Dusan Djuric som med tio minuter kvar placerade in 3-1 för GAIS.

På Stora Valla tog sjuan Degerfors emot åttan Öster i en match som mest handlade om att bevisa vilket lag som ska hamna högst av lagen när serien sammanfattas om några veckor.

Degerfors tog ledningen i den sjätte minuten genom Kevin Wright, men i början av den andra kvitterade Carl Johansson. Samma Johansson avgjorde sedan matchen med sex minuter kvar av ordinarie tid. Den absoluta spiken i kistan satte sedan David Johannesson när klockan slagit över på 90 minuter. Östers seger innebär att lagen nu byter plats i tabellen.