Nyheter

Chevron
GAIS säljer Lindberg – Sirius ny klubbadress

GAIS säljer Lindberg – Sirius ny klubbadress

Jonas Lindberg lämnar GAIS ett halvår efter återkomsten. Ny klubbadress blir IK Sirius i Allsvenskan.
– Vi har haft en dialog med Sirius de senaste dagarna och lyckades till slut nå en överenskommelse som båda klubbarna kan känna sig nöjda med, säger huvudtränaren Bosko Orovic.

När GAIS möter IK Brage ikväll får man klara sig utan offensive kreatören Jonas Lindberg. 29-åringen, som återvände till GAIS inför säsongen, har sålts till allsvenska IK Sirius.

– Redan inför säsongen fanns det intresse kring Jonas från lag i Allsvenskan och ett par av dessa lag återkom med en förnyad fråga nu under sommaren. Vi har haft en dialog med Sirius de senaste dagarna och lyckades till slut nå en överenskommelse som båda klubbarna kan känna sig nöjda med, förklarar tränaren Bosko Orovic för gais.se.

– GAIS tappar en duktig spelare men får en kompensation som vi kommer att använda för att fortsätta bygga truppen och laget mot den målsättning som klubben har.

Lindberg bidrog med bland annat ett mål och en assist på 15 matcher för GAIS under Superettan 2018 efter återkomsten från norska Sarpsborg.

– Nu kan vi bara tacka Jonas för insatserna under denna sejour i klubben och önska honom lycka till i Uppsala, säger Bosko Orovic.

GAIS match ikväll mot IK Brage spelas på Gamla Ullevi med avspark 19.00.

Nyheter