GAIS och Falkenberg höll nollan mot varandra

GAIS och Falkenbergs FF tar en poäng var i streckstriden efter 0–0 på Gamla Ullevi under lördagen.

GAIS – Falkenbergs FF: 0–0
Lördagen inleddes med en streckstridsmatch mellan GAIS och Falkenberg. Hemmalaget tog tre poäng efter att ha gjort fyra mål borta mot IK Brage i förra omgången, men hade inte samma flyt framför mål på Gamla Ullevi idag. Gästerna kom från två raka förluster, och även om det inte blev några mål framåt idag så innebär den hållna nollan att FFF för tillfället närmar sig kvalplatserna med en vunnen poäng, medan GAIS tar ett steg framåt på säker mark.

Landskrona BoIS – Norrby IF: 1–0
Landskrona har varit ett topplag sedan säsongsstarten, men svagare form har gjort att laget fallit ifrån under den senaste månaden. Under lördagen lyckades man dock bärga en 1–0-seger hemma mot Norrby, som även de har toppaspirationer. Matchens enda mål gjordes av Robin Hofsö som rullade in 1–0 till BoIS i friläge i mitten av den andra halvleken.

Vasalunds IF – Akropolis IF: 0–1
Akropolis tog tre tunga poäng i streckstriden borta mot Vasalund, som fortsatt ligger på nedflyttningsplats. Målet i matchen kom turligt för gästerna då mittbacken Sotirios Nikopoulos långboll från mittplanen gick hela vägen in i mål i den 22:a minuten.

Västerås SK – GIF Sundsvall: 1–2
Sundsvall har fått upp ångan och går upp på tredje plats i Superettan efter bortaseger mot VSK under lördagseftermiddagen. Linus Hallenius högg in 1–0 på en lös boll i straffområdet efter 17 minuters spel, och fyra minuter senare dundrade unge Ludvik Nåvik in 2–0 från distans. Erik Björndahl reducerade för hemmalaget med en saxspark i den andra halvleken, men Giffarna höll undan och tog tre tunga poäng.

Jönköpings Södra – IK Brage: 0–0
Brage ligger kvar på negativ kvalplats, medan Jönköpings Södramissade chansen att haka på Sundsvall och Landskrona i toppstriden, då lördagens möte mellan lagen på Stadsparksvallen slutade 0–0.