GAIS kämpade sig till viktiga poäng på Olympia

Helsingborg tappar viktiga poäng i toppstriden när GAIS kämpade sig till tre viktiga poäng på Olympia. Samtidigt kliver Trelleborg upp på en fjärdeplats med bara en poäng upp till trean Helsingborg.

Helsingborgs IF – GAIS 0-1
GAIS fick en riktig drömstart på Olympia när Simon Alexandersson hittade nätet för tredje matchen i rad och nickade in 1-0 i fjärde minuten. Och även om HIF därefter kliver upp ett snäpp och sätter press på GAIS lyckas man inte ta sig igenom ett välpositionerat försvar och en stark Mattias Karlsson i målet. Andra halvlek innehåller vassa målchanser men förblev mållös fram till 97:e minuten då Anthony van den Hurk nickade in ett mål som blev bortdömt för offside.

GAIS kom till Skåne för att kämpa för sin överlevnad i Superettan och lyckas också ta med sig tre tunga poäng hem. Det innebär även att HIF missar chansen att knappa in på tabelltvåan GIF Sundsvall samtidigt som Trelleborg närmar sig underifrån.

Trelleborgs FF – AFC Eskilstuna 4-0
Trelleborg jagar kontakt med toppen i tabellen i tabellen och gick på full fart från start i tisdagens match mot AFC. I den 13:e minuten hittar en hörna fram till Mouhammed-Ali Dhaini som skarvar in 1-0 till hemmalaget. Trots det är första halvlek jämt sett till antal målchanser men Dhaini förblir ensam målskytt fram till halvtidsvilan. I 65:e minuten blåser domarn straff för TFF, Henry Offia klev fram till straffpunkten och satte 2-0 till TFF. För samma situation får även Pontus Rödin rött kort och AFC spelade resten av matchen med tio man på plan. Innan full tid hann hemmalaget göra både 3-0 och 4-0 genom Johan Blomberg respektive Mouhammed-Ali Dhaini. Efter dagens vinst går Trelleborg upp på en fjärde plats, endast en poäng bakom Helsingborg.