Nyheter

Chevron
GAIS arbetsbefriar Stefan Jacobsson

GAIS arbetsbefriar Stefan Jacobsson

Inför de avslutande omgångarna förändrar GAIS i tränarstaben. Stefan Jacobsson lämnar klubben och Fredrik Holmberg, assisterade tränare, tar över laget de sista matcherna.

GAIS ligger på 14:e plats i tabellen och är inblandad i nedflyttningsstriden inför de två sista omgångarna av Superettan. Man har bara vunnit en av de sex senaste matcherna och nu får huvudtränare Stefan Jacobsson lämna klubben.

– Att de två senaste matcherna gett oss noll poäng kan förklaras med att vi mött lag som för närvarande håller högre kvalitet än vad vi fått fram på planen. Men vi har inte riktigt kunnat se varken det spel eller den inställning som vi tror behövs under serieavslutningen och framför allt i ett eventuellt kval. Därför har sportrådet kommit fram till att denna förändring kan vara ett sätt att ge gruppen en möjlighet att starta om med delvis nya förutsättningar. Vi har bett assisterande tränaren Fredrik Holmberg att axla huvudansvaret för att leda laget resten av säsongen, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, till klubbens hemsida.

Nu hoppas man kunna ta poängen för att säkra en plats i Superettan även nästa säsong.

– Vi beklagar verkligen att vi hamnat i denna situation, speciellt med tanke på att vi under de senaste åren verkligen strävat efter att skapa högre kontinuitet i klubben. Även när laget haft motvind har vi trott på att spelare och ledare ska kunna vända trenden och stått fast vid vårt stöd för Stefan Jacobsson. Men elitfotboll handlar trots allt om att åstadkomma resultat och i det avseendet har säsongen varit en besvikelse, söger GAIS ordförande Jonas Andersson och fortsätter:

– Nu tror och hoppas vi att laget ska kunna få en liten omstart inför spurten med ny energi under Fredrik Holmbergs ledning. Vi ber alla gaisare att sluta upp runt laget under säsongsavslutningen och hoppas att bra stöd från läktarna kan öka våra chanser att säkra elitkontraktet, säger han.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter