Nyheter

Chevron
Fuhre ansluter till Örgryte från Öster

Fuhre ansluter till Örgryte från Öster

Lars Mendonca Fuhre byter Superettan-klubb. Den rutinerade mittfältaren lämnar Östers IF och skriver på för Örgryte IS.
– Det är ett jättefint nyförvärv vi får in, säger ÖIS huvudtränare Thomas Askebrand.

Lars Fuhre har gjort två starter och nio inhopp för Östers IF i Superettan i år. Och några fler blir det inte den här gången, då mittfältaren skrivit på för Örgryte IS efter att klubbarna nått en överenskommelse för spelaren.

ÖIS tränare Thomas Askebrand känner Fuhre väl från förra året då båda representerade Öster. 

– Det är en jättebra förstärkning. Det är en fantastisk människa som alltid går runt med ett leende. Han är otroligt bra att ha i en grupp, säger Askebrand om nyförvärvet till ÖIS webbsida.

– Som spelare kan han spela i alla mittfältspositioner då han är bra både offensivt och defensivt. Han gör en del mål och assist, men gör även alltid jobbet. Förra hösten när vi var i Öster var han en av de bättre spelarna i stort sett varje match. Det är ett jättefint nyförvärv vi får in, avslutar Askebrand.

Från Östers del önskar man 28-årige Fuhre tack och lycka till efter ett och ett halvt år på Myresjöhus Arena.

– Vi tackar Lars för tiden i Östers IF. Han har haft svårt att slå sig in i startelvan och har velat flytta för att komma närmare sin familj i Norge och nu har vi träffat en överenskommelse med ÖIS, säger Östers huvudtränare Christian Järdler till ostersif.se.

Huvudpersonen själv berättar för Örgrytes webbsida att han ser fram emot att återigen få chansen att arbeta under Thomas Askebrands ledning.

– Det känns jättebra. Det har varit en lång process fram och tillbaka och jag var inte säker på att det skulle gå. Nu när det äntligen är klart är det en jättebra känsla. Jag är jätteglad och tacksam över det arbetet Thomas har gjort för att få hit mig, säger Lars Fuhre.

Lars Mendonca Fuhres kontrakt med Örgryte IS sträcker sig fram till slutet av den pågående säsongen, med option på ytterligare ett år.

Foto: fotboll.ois.se

Nyheter