Frej Täby vände till seger mot GAIS

GAIS fick en smakstart med mål efter 40 sekunder borta mot IK Frej Täby, men hemmalaget vände i andra halvlek och vann med 3-1.

När Edin Hamidovic vek inåt i planen från högerposition och skruvade in bollen i bortre krysset hade vi bara spelat i 40 sekunder på Vikingavallen.

GAIS fick alltså en drömöppning på bortamötet med IK Frej Täby, och det kunde ha blivit mer för gästerna i den första halvleken om inte Andreas Östlings låga avslut i den 17:e minuten tagit i stolpen och studsat ut.

Frej hade inte haft mycket i anfallsväg i den första halvleken, men i inledningen av den andra skulle det inte dröja länge förrän man kvitterat. På ett långt högerinlägg i den 49:e minuten nickade Martin Falkeborn ned till Mattias Bouvin som slog in 1-1 direkt med vänstern.

Frej Täby bytte sedan in Nsima Peter, ett drag som skulle visa sig bli avgörande för matchens utgång. Först hade dock Joakim Runnemo ett gyllene läge att näta för Frej, men hans avslut i fritt läge efter hög bollvinst av laget gick utanför.

GAIS smet emellan med en farlig frispark, men när Karl Bohm skruvade bollen mot bortre stolpen kunde August Wängberg inte mer än skicka bollen i burgaveln med ett akrobatiskt avslut.

Så till slut klev Peter in i handlingarna. I den 83:a minuten stötte han in 2-1 för Frej från nära håll efter ett mellanting av ett skott och inlägg från högerbacken Jakob Glasberg.

GAIS skickade upp mittbacken Carl Nyström på topp, och lagkaptenen fick ett farligt nickläge i den 90:e minuten men avslutet med skallen seglade över ribban.

Istället kunde Peter kontra in 3-1 sent på stopptid efter att gästerna satsat allt framåt, och därifrån fanns det ingen återvändo utan lördagens sena match slutar med tre tunga poäng för IK Frej Täby.