Frej segrare i svängigt bottenmöte

IK Frej Täby tog tre tunga poäng efter att två gånger ha vänt underläge till en 4-3-seger bort mot Landskrona BoIS. Samtidigt spelade Östers IF och Gefle IF 0-0 på Myresjöhus Arena.

IK Frej Täby tar sig upp från kvalplats efter en lika viktig som dramatisk bortaseger mot Landskrona BoIS

Inlånade Alfons Sampstedt tog sin egen retur och lade in 1-0 för hemmalaget BoIS i den 17:e minuten, men Frej genomförde sedan en av sina två vändningar i matchen. Dusan Jajic fläkte sig fram och stötte in Jakob Glasbergs inlägg fram till 1-1 innan Philip Wiströms låga frispark letade sig in fram till 2-1 tidigt i den andra halvleken.

Landskrona kom tillbaka in i matchen tack vare en riktig häxpipa av Filip Pivkovski i den 72:a minuten, och när Alexander Tkacz tryckte in 3-2 från distans i den 79:e minuten var det hemmalaget som gick mot tre tunga poäng.

Men IK Frej skulle få sista ordet med två sena mål. Joakim Runnemo kvitterade på straff i den 90:e minuten, och i den fjärde övertidsminuten kunde Luca Gerbino Polo kasta sig fram och nicka in matchavgörande 4-3 för Täby-laget.

På Myresjöhus Arena fick vi se en helt annan typ av match då Östers IF hade svårt att få hål på gästande Gefle IF

August Strömberg i gästernas kasse tvingades dock till flera bra räddningar, bland annat när Simon Helg fick fritt skottläge i straffområdet i den nionde minuten och när Dragan Kapcevic petade bollen mot mål i friläge efter en halvtimmes spel.

Resultatet gör att Öster ligger kvar på åttonde plats medan jumbon Gefle plockar vad som kan komma att bli en viktig poäng i kampen om att hänga kvar i Superettan.