Frej förlorade – men Öster tog tre poäng

Tre lag från Superettan spelade sina första gruppspelsmatcher i Svenska Cupen under söndagen. En seger och två förluster blev facit.

IK Frej Täby gästade fjolårets Svenska Cup-vinnare, Djurgården, på Tele 2 Arena. Precis som väntat blev det en tuff match för IK Frej. Man höll emot i 35 minuter innan Kevin Walker gav hemmalaget ledningen från distans. Tidigt i den andra halvleken utökade Djurgården till 2-0.

Med 30 minuter kvar reducerade IK Frej genom nyförvärvet Melvin Frithzell, men närmre än så kom man aldrig. Nu får man ta nya tag inför bortamatchen mot Elfsborg nästa vecka.

Dagens enda seger stod Östers IF för och det mot allsvenskt motstånd. David Johannesson gav smålänningarna ledningen efter 32 minuter. 32 spelminuter senare utökade Mattias Pavic ledningen till 2-0. Med elva minuter kvar ökade spänningen när hemmalaget reducerade. Men fjolårets tvåa i Superettan fick se sig besegrade av Öster.

Degerfors IF stod för en riktigt fin insats när man gästade Malmö FF. Matchen spelades i Lund och det var Degerfors som tog tag i taktpinnen med detsamma. Hemmalagets burväktare, Johan Dahlin, fick kämpa hårt för att hålla sitt mål tomt. Gästerna skapade flera fina lägen under de första 30 minuterna. Efter flera missar tog istället hemmalaget ledningen. Marcus Antonsson gjorde 1-0 från nära håll och det såg ut som MFF skulle gå till paus med ledning. Men icke.

En djupledsboll skulle rensas undan av Johan Dahlin, men istället för att få iväg bollen träffade han en egen försvarare och bollen hamnade framför en helt ren Rasmus Alm. Alm hade med öppet mål inga problem att placera in kvitteringen.

I den andra halvleken gjorde hemmalaget en del byten och satte bland annat in flera av sina starkaste namn. MFF tog också ledningen, men med tolv minuter kvar löpte sig Kevin Wright igenom på vänsterkanten. Anel Ahmedhodzic i Malmös försvar hängde inte med och fällde ytterbacken. Straff för Degerfors och 2-2 genom Nikola Ladan. Till slut var det dock MFF och de himmelsblå supportrarna som fick jubla. Romain Gall löpte sig fri utanför straffområdet och tryckte till. 3-2 till hemmalaget, men en ruskigt fin insats från Degerfors lovar gott inför framtiden.