Nyheter

Chevron
Fredrik Holmberg vinner Månadens Tränare igen

Fredrik Holmberg vinner Månadens Tränare igen

GAIS fina form i september gör att Fredrik Holmberg tar hem Månadens Tränare i Superettan.

Motivering: GAIS inledde månaden med en förlust borta mot Landskrona BoIS, men tre matcher senare har vi 14 gjorda mål, nio poäng och en derbyseger mot Örgryte IS på näthinnan.

Fredrik Holmbergs GAIS ligger tvåa i Superettan med fyra omgångar kvar, en placering som möjliggjordes då man tog in åtta poäng på Utsiktens BK under september.

Vinnaren av Månadens Tränare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben. Holmberg väljer att skänka vinstpengarna till ”GAIS i Biskopsgården”.

– Vi vet att fotbollen är en möjlighet för unga att få ett positivt sammanhang och en meningsfull fritid. Att GAIS bedriver verksamhet i utanförskapsområden är något som ger mig ännu fler anledningar att vara stolt över att representera den här föreningen. “GAIS i Biskopsgården” är ganska nystartat och jag hoppas att prispengarna kan ge dem ytterligare stöd för att etablera sig som en positiv kraft i området, säger Holmberg.

Fredrik Holmberg var nominerad i september tillsammans med Trelleborgs FF:s Stefan Jacobsson och Västerås SK:s Kalle Karlsson.

Månadens Tränare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener och tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Göran Bolin (Sportbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Anders Falk (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF)

Nyheter