Nyheter

Chevron
Fredrik Holmberg vinner Månadens Tränare i augusti

Fredrik Holmberg vinner Månadens Tränare i augusti

GAIS-tränaren Fredrik Holmberg har röstats fram till Månadens Tränare i Superettan efter lagets fina form i augusti.
– Jag tar emot priset med stolthet, kommenterar Holmberg.

Motivering: Ett 3–3-kryss mot GIF Sundsvall följdes upp av nio poäng och tio mål framåt av GAIS i augusti. Fredrik Holmbergs lag tog sig upp till tredje plats när en tredjedel av säsongen återstod.

– Det är jättekul, jätteroligt. Det är alltid kul att få uppskattning när man lägger ned så mycket tid. När en tränare vinner ett sånt pris är det ett tecken på att spelarna och tränarteamet fungerar ihop. Det är laget som gör det så det är egentligen ett lagpris. Varje gång man är nominerad så betyder det att vi haft en bra månad. Jag tar emot det med stolthet, säger Holmberg.

Efter att ha gjort ett mål framåt i juli öste GAIS in 13 mål på fyra matcher i augusti, vilket låg till grund för de fina resultaten under den senaste månaden.

– Vi hade problem med målskyttet i juli, sedan fick vi det att lossna i augusti. Det var mentala saker som gjorde att målen trillade in, vi fick till ett flow i gruppen och hittade tillbaka till det vi gjorde under våren, med hela vårt spel och vårt sätt att uppträda, säger Fredrik Holmberg.

Fredrik Holmberg var nominerad i augusti tillsammans med Utsiktens BK:s Bosko Orovic och Gefle IF:s Mikael Bengtsson.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben. 

Månadens Tränare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener och tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Göran Bolin (Sportbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF)

Nyheter